НСЖУ закликає владу не зривати реформу комунальних ЗМІ

НСЖУ закликає владу не зривати реформу комунальних ЗМІ

18 Листопада 2016
979
18 Листопада 2016
14:00

НСЖУ закликає владу не зривати реформу комунальних ЗМІ

979
Національна спілка журналістів України занепокоєна зволіканням із затвердженням Постанови Кабінету Міністрів зі списком редакцій, які беруть участь у пілотному етапі реформування.
НСЖУ закликає владу не зривати реформу комунальних ЗМІ
НСЖУ закликає владу не зривати реформу комунальних ЗМІ

Про це повідомляє НСЖУ.

Протягом останнього місяця, як зазначає Спілка,  тричі переносилося затвердження Постанови на засіданні Уряду і на цьому тижні також не відбулося затвердження.

У жовтні від НСЖУ та Української асоціації медіа бізнесу було направлено листа на ім’я Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана, в якому зверталася увага на те, що подальше затягування із затвердженням переліку газет – учасників першого етапу реформування не просто гальмує, а ставить під загрозу увесь пілотний проект із реформування державних та комунальних ЗМІ.

«Подекуди відсутність цієї постанови Кабміну розв’язує руки керівникам органів місцевого самоврядування, і вони намагалися вплинути на рішення редакцій на користь другого етапу, тобто шукають способи забезпечити важелі тиску на редакції, – ідеться в листі медіаорганізацій. - Ті 244 хоробрі видання, які повірили в те, що держава нарешті готова їх відпустити у самостійне плавання, тепер не тільки зневірилися, але й не знають, що робити. Адже бюджетне планування на 2017 рік завершується, а вони не можуть стати приватними. Отже, залишаться комунальними, але без бюджетної підтримки».

«Утім, реакції та відповіді на звернення немає. Спілка журналістів ще раз закликає владу не зволікати з впровадженням важливої медіареформи», - зазначає НСЖУ.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Члени Комітету свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 2 листопада 2016 року розглянули урядовий законопроект № 5024 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо державної реєстрації друкованих засобів масової інформації)» і вирішили відправити його на доопрацювання, створивши для цього при Комітеті робочу групу.

Фото: Інтернет-право UA

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
979
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду