«Російське громадянство» надав Олегу Сенцову слідчий ФСБ – сестра політв’язня (ОНОВЛЕНО)

«Російське громадянство» надав Олегу Сенцову слідчий ФСБ – сестра політв’язня (ОНОВЛЕНО)

21 Жовтня 2016
1321
21 Жовтня 2016
14:25

«Російське громадянство» надав Олегу Сенцову слідчий ФСБ – сестра політв’язня (ОНОВЛЕНО)

1321
Сестра політв'язня Кремля Олега Сенцова Наталія Каплан, яка зараз проживає в Києві, підтвердила, що її брат має тільки український паспорт. За її словами, довідку про начебто «російське громадянство» українського режисера видав слідчий ФСБ Росії.
«Російське громадянство» надав Олегу Сенцову слідчий ФСБ – сестра політв’язня (ОНОВЛЕНО)
«Російське громадянство» надав Олегу Сенцову слідчий ФСБ – сестра політв’язня (ОНОВЛЕНО)

Про це вона сказала в коментарі сайту «15 минут».

«Маячня повна! Це абсолютне свавілля РФ. Ніякого російського громадянства у Олега немає. У людини один-єдиний паспорт, і він український», - прокоментувала Наталія Каплан інформацію про неможливість передати Олега Сенцова Україні через те, що він, за версією мін'юсту РФ, має «російське громадянство».

За її словами, проблеми з громадянством у Олега Сенцова виникли відразу після арешту в травні 2014 року.

«Коли Олег був у СІЗО, його поставили перед фактом: Крим наш, і всі, хто живе на його території, теж наш. На цей рахунок Олег в суді заявив: «Я не кріпак, щоб мене передавали разом із землею». Але його передали разом із землею. При цьому людина ніколи не відмовлявся від українського громадянства, ніколи не писав заяви про прийом його в російське громадянство», - нагадала сестра політв'язня.

На думку Наталії Каплан, фабрикацією документів, «підтверджують російське громадянство» Сенцова, займався слідчий ФСБ: «Ніхто не визнає його громадянином Росії, крім ФСБ. Що найцікавіше - його громадянство примудрився встановити слідчий ФСБ! Де це бачено, щоб слідчий ФСБ видавав довідку про громадянство?».

Раніше заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов повідомив, що міністерство юстиції РФ заявляє про неможливість передати Україні засудженого до 20 років тюрми українського режисера Олега Сенцова.

При цьому перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала: «Сенцов - громадянин Украіни. Великий Украінець, якого ми всі разом зобов'язані витягти з Мордору. Разом з усіма іншими заручниками і політв'язнями. Крапка».

Речниця МЗС України Мар’яна Беца заявила, що Україна вимагає звільнення Олега Сенцова: «Абсолютно цинічне рішення російської сторони. Олег – громадянин України, став заручником агресивної політики РФ. Вимагаємо негайно звільнити засудженого за політичними мотивами Олега Сенцова та всіх українських політв'язнів у РФ».

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заяляє, Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії Олега Сенцова. За його словами, остаточні рішення з російського боку буде приймати Володимир Путін. Дмитро Пєсков також визнав, що контакти із російською стороною підтримує Віктор Медвечук.

Раніше у Росії заявляли, що остаточне рішення щодо долі Олега Сенцова та інших засуджених прийматимуть федеральні суди РФ.

МЗС України повідомило у відповідь на запит «Детектора медіа», що у РФ не допускають українських консулів до засуджених за сфабрикованими звинуваченнями українських громадян Олега Сенцова і Олександра Кольченка через начебто їх належність до громадянства Росії.

На фото - Олег Сенцов

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1321
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду