Чи обміняє Росія Олега Сенцова, залежить від рішення Путіна - Пєсков

Чи обміняє Росія Олега Сенцова, залежить від рішення Путіна - Пєсков

15 Червня 2016
1650
15 Червня 2016
14:59

Чи обміняє Росія Олега Сенцова, залежить від рішення Путіна - Пєсков

1650
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії режисера Олега Сенцова.
Чи обміняє Росія Олега Сенцова, залежить від рішення Путіна - Пєсков
Чи обміняє Росія Олега Сенцова, залежить від рішення Путіна - Пєсков

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Дмитро Пєсков також визнав, що контакти із російською стороною підтримує Віктор Медвечук.

«Контакти здійснюються. Дуже активно працює представник України з гуманітарних питань Мінської групи Медведчук. Розмови ведуться з різних кандидатур. В даному випадку в цьому напрямку спільна робота, напевно, ведеться», - сказав прес-секретар Володимира Путіна, відповідаючи на питання, чи можливі зрушення в справі обміну українського режисера Олега Сенцова.

«Але знову ж таки, все буде залежати, але я можу сказати тільки з нашого боку, від остаточного рішення глави держави», - підкреслив Дмитро Пєсков.

Раніше у Росії заявляли, що остаточне рішення щодо долі Олега Сенцова та інших засуджених прийматимуть федеральні суди РФ.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Міністерство юстиції України надіслало  російській стороні запит щодо повернення на територію України Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва. Мін’юст України зажадав від Москви виконання конвенції про передачу засуджених, відзначаючи, що вони знаходяться у важкому стані, для деяких існує загроза життю.

14 червня українських політв’язнів Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва було звільнено завдяки обміну на журналістів Олену Гліщинську і Віталія Діденка, яких було затримано у 2015 році за підозрою у сепаратизмі.

Перед цим Президент РФ Володимир Путін  помилував Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка. 

Геннадій Афанасьєв два тижні думав над проханням про помилування, боячись підвести Олега Сенцова і Олександра Кольченка, заявив його адвокат  Олександр Попков.

Фото: АФП, svoboda.org

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1650
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду