Оприлюднено нові карти покриття українським мовленням Донеччини і Луганщини

Оприлюднено нові карти покриття українським мовленням Донеччини і Луганщини

20 Жовтня 2016
2415
20 Жовтня 2016
20:00

Оприлюднено нові карти покриття українським мовленням Донеччини і Луганщини

2415
Колишня заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова, яка з вересня почала працювати в громадській організації Information Security як експерт зі стратегічних комунікацій, опублікувала оновлені карти покриття телерадіоканалів у зоні АТО (у Донецькій та Луганській областях).
Оприлюднено нові карти покриття українським мовленням Донеччини і Луганщини
Оприлюднено нові карти покриття українським мовленням Донеччини і Луганщини

Про це вона повідомила у своєму Facebook.

На картах зазначені всі офіційні українські мовники на середину жовтня поточного року. Також можна побачити зони мовлення українських теле- та радіоканалів, а також карти зони глушіння українських каналів у зоні АТО супротивником.

За інформацією Тетяни Попової, за півтора року роботи додатково в Донецькій і Луганській областях були встановлені передавачі для 66 телерадіоканалів: «ДоТБ» – 9 передавачів, ЛОТ – 3 передавачі, ТРК «Ірта» - 7 передавачів, ТРК «Донбас» - 1 передавач, ТРК «Україна» - 1 передавач, «UA: Перший» – 1 передавач, 5-й канал – 1 передавач, канал «1+1» – 1 передавач

Крім того 2 передавачі для «UA: Першого» також було включено в Чернігівській та Сумській областях, 3 АМ-передавачі – в Миколаївській області, які також ведуть мовлення на Схід і на Крим, 1 ТБ цифровий передавач - для мовлення 5 телеканалів у Волновасі.

Також були встановлені наступні FM-передавачі: «Громадське радіо» - 10 передавачів, «Голос Донбасу « - 7 передавачів, «Українське радіо» – 5 передавачів (тільки у зоні АТО, всього ж для було поставлено понад 20 FM-передавачів по всій Україні ), «Русское радио Украина» - 2 передавачі, Радіо «Люкс» - 1 передавач, радіо «Пульс» - 3 передавачі, «Радіо 24» – 2 передавачі, «Класне Радіо» – 1 передавач. Також офіційно встановлено 1 передавач радіостанції «Армія FM».

«Взагалі, ще до початку конфлікту, над Донеччиною та Луганщиною, так само, як і над Кримом, існував своєрідний ковпак, коли майже кожна з цих областей мала близько 20% транскордонного мовлення з Росії, плюс російські канали мовили через кабельні мережі та супутник, тому на початок 2014 року в цих областях з топ-20 новин від 50 до 35 відсотків були російськими. Тобто тут просто була недостатня кількість українських телерадіоканалів. Наприклад, встановивши близько 30 телепередавачів з нашої сторони в зоні АТО, ми збільшили майже на 30% кількість всіх телепередавачів, які знаходилися на цій території і були встановлені за останні півстоліття», - зазначила Тетяна Попова.

Вона нагадала, що більшість обладнання нам надали партнери із США, Великобританії, Польщі, Латвії, Литви. Зараз очікуються передавачі зі Словенії, також йдуть перемовини з іншими країнами.

«Щодо глушіння, наші передавачі дійсно намагаються глушити або вмикати свої передавачі на наших хвилях, як у так званій ЛНР, так нещодавно почали це робити і в так званій ДНР. Загалом, зона покриття наших каналів була б більшою, якби не включали глушіння. Для того, щоб з цим боротися, потрібно будувати нові вежі більшої висоти, зменшувати навантаження на телерадіоорганізації, які змушені оплачувати електроенергію за тарифами територій, де панує мир (рекомендації передані Голові Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики )», - повідомила Тетяна Попова. 

Нагадаємо, радниця міністра інформаційної політики (колишня заступниця міністра) Тетяна Поповапояснила, чому військова радіостанція «Армія ФМ» не отримала дозволу на тимчасове мовлення в Маріуполі (Донецька область) у вересні поточного року, який натомість отримало «Громадське радіо». За її словами, «Армія ФМ» спершу має стати ліцензіатом Нацради, щоб мати можливість отримувати тимчасові дозволи.

На фото - Тетяна Попова

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2415
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду