detector.media
20.10.2016 20:00
Оприлюднено нові карти покриття українським мовленням Донеччини і Луганщини
Оприлюднено нові карти покриття українським мовленням Донеччини і Луганщини
Колишня заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова, яка з вересня почала працювати в громадській організації Information Security як експерт зі стратегічних комунікацій, опублікувала оновлені карти покриття телерадіоканалів у зоні АТО (у Донецькій та Луганській областях).

Про це вона повідомила у своєму Facebook.

На картах зазначені всі офіційні українські мовники на середину жовтня поточного року. Також можна побачити зони мовлення українських теле- та радіоканалів, а також карти зони глушіння українських каналів у зоні АТО супротивником.

За інформацією Тетяни Попової, за півтора року роботи додатково в Донецькій і Луганській областях були встановлені передавачі для 66 телерадіоканалів: «ДоТБ» – 9 передавачів, ЛОТ – 3 передавачі, ТРК «Ірта» - 7 передавачів, ТРК «Донбас» - 1 передавач, ТРК «Україна» - 1 передавач, «UA: Перший» – 1 передавач, 5-й канал – 1 передавач, канал «1+1» – 1 передавач

Крім того 2 передавачі для «UA: Першого» також було включено в Чернігівській та Сумській областях, 3 АМ-передавачі – в Миколаївській області, які також ведуть мовлення на Схід і на Крим, 1 ТБ цифровий передавач - для мовлення 5 телеканалів у Волновасі.

Також були встановлені наступні FM-передавачі: «Громадське радіо» - 10 передавачів, «Голос Донбасу « - 7 передавачів, «Українське радіо» – 5 передавачів (тільки у зоні АТО, всього ж для було поставлено понад 20 FM-передавачів по всій Україні ), «Русское радио Украина» - 2 передавачі, Радіо «Люкс» - 1 передавач, радіо «Пульс» - 3 передавачі, «Радіо 24» – 2 передавачі, «Класне Радіо» – 1 передавач. Також офіційно встановлено 1 передавач радіостанції «Армія FM».

«Взагалі, ще до початку конфлікту, над Донеччиною та Луганщиною, так само, як і над Кримом, існував своєрідний ковпак, коли майже кожна з цих областей мала близько 20% транскордонного мовлення з Росії, плюс російські канали мовили через кабельні мережі та супутник, тому на початок 2014 року в цих областях з топ-20 новин від 50 до 35 відсотків були російськими. Тобто тут просто була недостатня кількість українських телерадіоканалів. Наприклад, встановивши близько 30 телепередавачів з нашої сторони в зоні АТО, ми збільшили майже на 30% кількість всіх телепередавачів, які знаходилися на цій території і були встановлені за останні півстоліття», - зазначила Тетяна Попова.

Вона нагадала, що більшість обладнання нам надали партнери із США, Великобританії, Польщі, Латвії, Литви. Зараз очікуються передавачі зі Словенії, також йдуть перемовини з іншими країнами.

«Щодо глушіння, наші передавачі дійсно намагаються глушити або вмикати свої передавачі на наших хвилях, як у так званій ЛНР, так нещодавно почали це робити і в так званій ДНР. Загалом, зона покриття наших каналів була б більшою, якби не включали глушіння. Для того, щоб з цим боротися, потрібно будувати нові вежі більшої висоти, зменшувати навантаження на телерадіоорганізації, які змушені оплачувати електроенергію за тарифами територій, де панує мир (рекомендації передані Голові Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики )», - повідомила Тетяна Попова. 

Нагадаємо, радниця міністра інформаційної політики (колишня заступниця міністра) Тетяна Поповапояснила, чому військова радіостанція «Армія ФМ» не отримала дозволу на тимчасове мовлення в Маріуполі (Донецька область) у вересні поточного року, який натомість отримало «Громадське радіо». За її словами, «Армія ФМ» спершу має стати ліцензіатом Нацради, щоб мати можливість отримувати тимчасові дозволи.

На фото - Тетяна Попова

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY