Глава МВС заявив, що «Інтер»  продовжує вести антиукраїнську позицію через договорняки з владою

Глава МВС заявив, що «Інтер» продовжує вести антиукраїнську позицію через договорняки з владою

7 Вересня 2016
2314
7 Вересня 2016
14:04

Глава МВС заявив, що «Інтер» продовжує вести антиукраїнську позицію через договорняки з владою

2314
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що телеканал «Інтер» контролюється народним депутатом («Опозиційний блок»), одним з власників каналу Сергієм Льовочкіним і критикує тільки партію «Народний фронт» та проукраїнські сили. Він також назвав заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє програми для каналу «Інтер», Ігоря Шувалова «автором темників».
Глава МВС заявив, що «Інтер»  продовжує вести антиукраїнську позицію через договорняки з владою
Глава МВС заявив, що «Інтер»  продовжує вести антиукраїнську позицію через договорняки з владою

Про це він заявив в ефірі програми «Лівий берег з Сонею Кошкіною» на 24-му каналі.

Арсен Аваков назвав відсутність реакції на заяви МВС щодо неявки Сергія Львочкіна на допити у справі про вбивство Олега Калашникова, «загальними конформістськими настроями в суспільстві в цілому і політикумі», і звинуватив канал «Інтер» в упередженому ставленні до «Народного фронту».

«Найбільший телеканал країни "Інтер", який контролюється Львочкіним, аудиторія якого 10 мільйонів осіб – може, ми з ним домовимось потихеньку? Десь, за щось, під столом…Ви гляньте, як веде свою політику телеканал "Інтер". Він критикує виключно партію "Народний фронт", спектр проукраїнських сил, і ні слова не каже про президентську партію, про людей, які мають стосунок до нього», - заявив Арсен Аваков.

При цьому він заявив, що не стверджує, що із одним з власників каналу «Інтер» Сергієм Льовочкіним домовився Президент України Петро Порошенко.

«Варто називати кішку кішкою. Я не заявляю, що, Боже збав, президент Порошенко домовився з Льовочкіним. Я цього не стверджую і не хочу стверджувати, і навіть вірити в це не хочу, але я не можу собі пояснити, чому переважна більшість от в цьому нашому переможному в революції політикумі знаходить можливість мириться з таким суб'єктом, яким є Льовочкін. Тому що позиція договорняків, яка в нас традиційно перемогла, це неправильно», – сказав міністр.

За його словами, Сергій Льовочкін не працював у бізнесі за останні 20 років, але володіє віллою у Франції за 40 млн євро, і добудовує будинок у Кончі-Заспі, на острові, який був отриманий «за дивних обставин». Міністр також нагадав про карну справу відкриту проти цього одного з власників каналу «Інтер».

Варто зазначити, що в цьому ж інтерв’ю глава міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні необхідно опрацювати механізм протидії з боку держави антиукраїнській позиції власників телеканалів, а Сергій Львочкін, на його думку, має сидіти у тюрмі.

Він також наголосив, що необхідно розібратися з усіма обставинами підпалу будівлі «НІС», який виготовляє програми для «Інтера», що стався 4 вересня. При цьому міністр не виключив версію про провокацію з підпалом будівлі «НІС» з боку власників каналу.

«Є і така версія. Я взагалі не вважаю нічого випадковим, що відбувається навколо такого маніпулятора сучасної політики як Львочкін…Коли пан Льовочкін, колишній глава Адміністрації президента (Януковича. – Ред.), один з авторів законів 16 січня, один з ініціаторів розгону Майдану і побиття студентів, один з тих, має сидіти в тюрмі по суті своїй єзуїтській, а він сидить у парламенті.

Коли він за ці два з половиною роки веде жорстку антиукраїнську, анти державницьку позицію на своєму телеканалі, не приховуючи цього. Коли раз по раз розкриваються такі факти діяльності його автора темників Шувалова, і закінчуючи відвертостями пані Столярової, яка спочатку посилає у відкритому ефірі родичів героїв "Небесної сотні", потім розкривається її листування, у якому відвертостей ще більше. І що, хтось чекає, що на цьому фоні будуть любити власників каналу "Інтер"?», - сказав Арсен Аваков.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що події в офісі компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє інформаційно-аналітичні програми для каналу «Інтер», вимагають негайного та об’єктивного розслідування.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, що сталися на телеканалі «Інтер» 4 вересня.

Слідчі кваліфікують події 4 вересня біля офісу НІС  за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Версія про можливу участь у підпалі будівлі НІСу, який стався 4 вересня, керівництва телеканалу «Інтер» не виключається. Про це 5 вереснязаявиврадник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі програми «Інформаційний день» на 5 каналі.

6 вересня протестувальники, які з 5 вересня блокували роботу телецентра «Інтер Медіа Груп», заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу. Протягом п’яти найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова. Мітингарі зібрали намети. У той же день телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

Фото: rian.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2314
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду