НАЗК не пускала ЗМІ на засідання щодо скандального зриву е-декларування

НАЗК не пускала ЗМІ на засідання щодо скандального зриву е-декларування

13 Серпня 2016
1421
13 Серпня 2016
12:16

НАЗК не пускала ЗМІ на засідання щодо скандального зриву е-декларування

1421
Керівництво Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК) ухвалило рішення закрити від преси засідання, присвячене критичній ситуації із запуском електронного декларування. Згодом засідання перевели у частково закритий режим.
НАЗК не пускала ЗМІ на засідання щодо скандального зриву е-декларування
НАЗК не пускала ЗМІ на засідання щодо скандального зриву е-декларування

Про це повідомив журналістам перед початком засідання радник голови Олег Спорніков, передає «Українська правда».

«Буде обговорюватися закрита інформація, що стосується персональних даних, тут буде розробник, буде Держспецзв’язок, журналісти не будуть на ньому присутні», - заявив він.

Олег Спорніков, водночас, відмовився уточнити, хто ухвалив це рішення. Він також не зміг навести правові підстави для переведення засідання у закритий режим.

Згодом з'ясувалося, що частина членів НАЗК перебуває в кабінеті голови Агенції Наталії Корчак. За наполяганням журналістів вона визнала, що агенція має проголосувати про можливе переведення засідання у закритий режим.

«Закриті питання ми обговоримо у закритому режимі, у межах загальних питань немає заперечень (щодо участі ЗМІ. - Ред.). Засідання вважається відкритим», - сказала Наталія Корчак, повідомляє «Укрінформ».

Внаслідок дискусії Агенція відмовилася від своїх планів і вирішила провести засідання у частково відкритому режимі. За наполяганням Держспецзв'язку без преси будуть обговорені технічні особливості системи та її вразливості.

Нагадаємо, ввечері 12 серпня Держспецзв’язок відмовив у атестації системи електронного декларування, не підтвердивши безпеку системи.  

Початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, лишається ключовою перепоною для впровадження безвізового режиму. Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ. 

Раніше Євросоюз виступив із офіційною заявою про те, що Київ має забезпечити повноцінний запуск електронного декларування 15 серпня.

В ООН також заявили, що здивовані затримкою e-декларування нібито через «питання безпеки».

13 серпня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про обурення через рішення Держспецзв’язку, яке зірвало вчасне впровадження електронного декларування.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду