Завершується прийом заявок на проект з підтримки державних та комунальних ЗМІ, що реформуються у першому етапі

Завершується прийом заявок на проект з підтримки державних та комунальних ЗМІ, що реформуються у першому етапі

10 Серпня 2016
1580
10 Серпня 2016
10:30

Завершується прийом заявок на проект з підтримки державних та комунальних ЗМІ, що реформуються у першому етапі

1580
Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо ) повідомляє про завершення прийому заявок на проект «Підтримка сталого розвитку реформування державних та комунальних ЗМІ», який було започатковано спільно з координатором проектів ОБСЄ в Україні
Завершується прийом заявок на проект з підтримки державних та комунальних ЗМІ, що реформуються у першому етапі
Завершується прийом заявок на проект з підтримки державних та комунальних ЗМІ, що реформуються у першому етапі

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Проект  розраховано на державні та комунальні ЗМІ, які беруть участь у першому етапі реформування.

Як зазначається, у ході проекту буде відібрано до шести редакцій друкованих державних або комунальних ЗМІ, залучених до першого етапу реформування, яким в подальшому надаватиметься експертна та методична підтримка. Запитувачем та головним партнером проекту є Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

«Для кожного медіа окремо, з огляду на його специфіку, буде проведено маркетингове дослідження та аналіз аудиторії, на базі яких експертами буде підготовлено стратегії розвитку та навчально-тренінговий план із залученням українських та міжнародних фахівців», - повідомляє прес-служба.

Навчання передбачатиме три компоненти: медіа як бізнес (для головних редакторів, бухгалтерів, керуючого персоналу), виробництво  контенту (для журналістів)тамультимедійність (вихід з офф-лайну в он-лайн, веб-сайти, соцмережі, ін.).

Для участі у конкурсі від державних та комунальних друкованих ЗМІ потрібно до 15  серпня 2016 р. подати наступні документи:

- копія свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ;

- анкета до участі у проекті (додається);

- декілька примірників видання за різні дати виходу протягом останніх 6 місяців;

- супровідний лист у довільній формі.

За результатами розгляду поданих документів враховуватиметься наступне:

  1. Обсяг та зміст наданого пакета документів. Заявка повинна бути повною та відображати професійний рівень та мотивацію видання. 
  2. Чітке бачення розвитку: як само видання планує розвиватися, і чому саме так?
  3. Чітке бачення потреб: що саме видання просить у донора, як цю допомогу використає, і як ця допомога вплине на посилення економічної незалежності та стійкості видання?
  4. Чітке розуміння виданням потреб свого читача, своєї конкурентної позиції, сильних та слабких сторін.
  5. Наявність у видання команди у поточний момент та її функціонал.
  6. Стійкість видання у поточний момент (обсяг дотацій  з місцевого бюджету).

З метою забезпечення різноманітності формату залучених видань та розроблених стратегій, також братимуться до уваги сфера розповсюдження видань: місцева (в межах однієї області, обласного центру або двох і більше сільських районів, одного міста, району, або окремих населених пунктів), регіональна (дві і більше областей) та їх географія (Центр, Північ, Південь, Схід, Захід України).

Інформація подається в паперовому (01030, Київ, вул. Стрілецька, 16) та електронному вигляді media.konkurs2016@gmail.com у форматі: супровідний лист про участь в проекті (PDF), копія свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ (PDF), анкета участі у проекті (Word).

Нагадаємо, нова ініціатива Координатора проектів ОБСЄ в Україні передбачає розробку стратегій сталого розвитку для регіональних медіа, які підлягають реформуванню згідно із Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Державний комітет телебачення і радіомовлення пропонуєодноразову адресну фінансову підтримку друкованим ЗМІ, які розпочали реформування згідно із законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», у розмірі 50 тис. грн. кожному виданню.

26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1580
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду