Всеукраїнську нараду редакторів комунальних ЗМІ з урядовцями проведуть у вересні

Всеукраїнську нараду редакторів комунальних ЗМІ з урядовцями проведуть у вересні

11 Серпня 2016
1829
11 Серпня 2016
09:30

Всеукраїнську нараду редакторів комунальних ЗМІ з урядовцями проведуть у вересні

1829
Державний комітет телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) у партнерстві з Національною Спілкою журналістів України (НСЖУ) організовує Всеукраїнську нараду редакторів комунальних ЗМІ, які братимуть участь у першому етапі реформування. Відповідні листи вже надіслано керівникам місцевих медіа
Всеукраїнську нараду редакторів комунальних ЗМІ з урядовцями проведуть у вересні
Всеукраїнську нараду редакторів комунальних ЗМІ з урядовцями проведуть у вересні

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Як зазначено у релізі, захід відбудеться після прийняття урядової постанови, яка затвердить перелік видань, що реформуватимуться в першому етапі . Очкується – на початку вересня.

В роботі наради, як повідомляє НСЖУ, запланована участь керівництва Уряду, представників державних відомств, медіаюристів.

«Одним з пріоритетів НСЖУ визначено допомогу місцевим журналістам у процесі реформування. З цією метою Спілка надаватиме юридичну юридичну допомогу, розроблятиме методичні матеріали, проводитиме семінари та тренінги, залучатиме допомогу міжнародних структур. Усі сервіси НСЖУ надаються на безкоштовній основі і жодних внесків чи платежів від редакцій НСЖУ не вимагає», – йдеться в листі НСЖУ.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», із 555 державних і комунальних газет України, які підлягають роздержавленню, 270 стануть приватними вже цього року. Про це розказав у Дніпрі на виїзному засіданні Громадської ради при Держкомтелерадіо перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

Нагадаємо, завершується прийому заявок на проект «Підтримка сталого розвитку реформування державних та комунальних ЗМІ», який було започатковано Держкомтелерадіо спільно з координатором проектів ОБСЄ в Україні.

Державний комітет телебачення і радіомовлення пропонує одноразову адресну фінансову підтримку друкованим ЗМІ, які розпочали реформування згідно із законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», у розмірі 50 тис. грн. кожному виданню.

26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1829
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду