ОБСЄ допоможе реформуватися п’ятьом друкованим ЗМІ в Україні

ОБСЄ допоможе реформуватися п’ятьом друкованим ЗМІ в Україні

15 Липня 2016
1833
15 Липня 2016
17:03

ОБСЄ допоможе реформуватися п’ятьом друкованим ЗМІ в Україні

1833
Нова ініціатива Координатора проектів ОБСЄ в Україні передбачає розробку стратегій сталого розвитку для регіональних медіа, які підлягають реформуванню згідно із Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».
ОБСЄ допоможе реформуватися п’ятьом друкованим ЗМІ в Україні
ОБСЄ допоможе реформуватися п’ятьом друкованим ЗМІ в Україні

Про це повідомляє сайт Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Відповідні стратегії будуть розроблені орієнтовно для п’яти медіа, які відбиратиме ОБСЄ в рамках робочої групи за участю медіаекспертів та представників державних відомств.

Крім того робоча група, яка включатиме представників відповідних державних органів і медійних організацій, працюватиме над розробкою поправок для діючого закону про реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ за наслідками першого року реформування.

Проект розраховано реалізувати до кінця 2016-го року, а у подальшому Координатор проектів ОБСЄ в Україні планує розгорнути програму підтримки реформування на більшу кількість комунальних газет України.

12 липня відбулася перша зустріч робочої групи, у якій взяли участь представники Держкомтелерадіо, Асоціації міст України, медійні організації та медіаюристи. Національну спілку журналістів України представляв перший секретар Сергій Томіленко.

Наступного тижня робоча група визначить критерії відбору комунальних газет, яким надаватиметься методична допомога під час етапу реформування, залучатимуться зовнішні консультанти з правових та управлінських питань. Також буде надаватись подальша експертна підтримка у реалізації цих стратегій.

Нагадаємо, Державний комітет телебачення і радіомовлення пропонуєодноразову адресну фінансову підтримку друкованим ЗМІ, які розпочали реформування згідно із законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», у розмірі 50 тис. грн. кожному виданню.

26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1833
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду