Понад 100 друкованих видань поки не взяли участі у роздержавленні

Понад 100 друкованих видань поки не взяли участі у роздержавленні

23 Червня 2016
1682
23 Червня 2016
17:41

Понад 100 друкованих видань поки не взяли участі у роздержавленні

1682
Більш як 100 редакцій друкованих ЗМІ ще не повідомили Держкомтелерадіо про свою участь у реформуванні згідно із законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Всього в Україні повинні реформуватись 555 державних і комунальних друкованих видань.
Понад 100 друкованих видань поки не взяли участі у роздержавленні
Понад 100 друкованих видань поки не взяли участі у роздержавленні

Про це йшлося у четвер, 23 червня, на черговому засіданні колегії Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, начальник управління видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексій Кононенко повідомив, що про готовність до реформування заявили станом на 23 червня 454 державних і комунальних друкованих ЗМІ.

«Перелік друкованих ЗМІ та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, формується до 1 липня. Кожного дня надходять документи. Якщо вчора готовність щодо першого етапу виявили 198 учасників, то на сьогодні до переліку внесено 206. До другого етапу сьогодні готові 248 редакцій», - сказав Олексій Кононенко.

Представник громадської ради при Держкомтелерадіо, член ГО «Детектор медіа» Світлана Остапа зазначила, що Держкомтелерадіо варто доповнити статистику ще й тими ЗМІ, яких досі немає ні в першому, ні в другому переліку.

«Всього йде на роздержавлення 555 видань, ви назвали цифри 206 і 248, а що ще зі 100 ЗМІ? Вони судяться? Чому вони досі не виконали закон?», – запитала вона.

В Держкомтелерадіо пообіцяли додати статистику щодо всіх 555 друкованих видань, які повинні пройти етап реформування згідно із законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Частина з більш як 100 друкованих ЗМІ, які не повідомили про свою участь у реформуванні, знаходиться на сході Україні, в зоні АТО. Щодо іншої частини газет тривають судові розгляди.

Також Світлана Остапа також розповіла про ситуацію, в яку потрапила міська влада міста Щастя (Луганської області), яка не в змозі виконати закон і реформувати свою комунальну газету, бо наразі немає редакції, співробітники виїхали із зони АТО. «Під час нашої поїздки в зону АТО редактори місцевих комунальних газет просили якнайшвидше розробити рекомендації тим ЗМІ, які йдуть на другий етап», – сказала пані Остапа.

На завершення вона розповіла про конфлікт між Київською облрадою та обласною газетою «Час Київщини».

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко зазначив, що реформа друкованих державних та комунальних ЗМІ є однією з двох найважливіших медіа реформ в Україні. Він наголосив, що всі пропозиції, які лунали під час обговорення, будуть включені до рішення колегії з цього питання.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Дмитро Стеценко заявив, що Київська обласна рада порушила Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ». Він  повідомив, що 2 червня з Київська обласна рада прийняла рішення не щодо реформування і виходу зі складу засновників газети «Час Київщини», а «фактично щодо поновлення на посаді певного генерального директора, який повинен здійснювати на посаді певні повноваження».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1682
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду