На Вінничині депутати не підтримали рішення про роздержавлення комунальної газети «Нове місто» (ОНОВЛЕНО)

На Вінничині депутати не підтримали рішення про роздержавлення комунальної газети «Нове місто» (ОНОВЛЕНО)

1 Липня 2016
2339

На Вінничині депутати не підтримали рішення про роздержавлення комунальної газети «Нове місто» (ОНОВЛЕНО)

2339
Жоден з депутатів Ладижинської міської ради (Вінницька область) не підтримав рішення про передачу майна газети «Нове місто» колективу. Міський голова Валерій Коломєйцев просить редакцію потерпіти 2-3 роки.
На Вінничині депутати не підтримали рішення про роздержавлення комунальної газети «Нове місто» (ОНОВЛЕНО)
На Вінничині депутати не підтримали рішення про роздержавлення комунальної газети «Нове місто» (ОНОВЛЕНО)

Про це пише «LadaFM».

Проект рішення «Про реформування щотижневої обласної громадсько-політичної газети «Нове місто» та комунального підприємства «Редакція газети «Нове місто» Ладижинської міської ради»» не підтримав жоден із 24 присутніх на засіданні депутатів.

Перед голосуванням міський голова Валерій Коломєйцев повідомив, що він має протилежну позицію ніж головний редактор Світлана Левицька, яка виступає за вихід міськради із засновників ЗМІ та передачу майна газети її колективу. 

«У нас розійшлися думки. У Світлани Левицької (головний редактор «Нового міста» - ред.) позиція одна, вона говорить: Віддайте нам комунальне підприємство. А у мене позиція зовсім інша, я кажу: Потерпіть 2-3 роки, скільки нам дає закон, і після цього станете власниками і будете працювати. Я цю газету безкоштовно передав до міської ради, якщо щось зараз придбано, то це також є власністю  громади міста Ладижин, бо це є комунальне підприємство і ми її дофінансовуємо. Потрібно потерпіти, бо там є питання з приміщенням. Якщо ми це зробимо і сьогодні дозволимо зробити те, що хоче колектив, то там виникає питання з приміщенням 15 років без орендної плати. А це, як мінімум, дві квартири нашим учителям, медикам», – пояснив присутнім на сесії міський голова Коломєйцев і після цього виніс проект цього рішення на розгляд депутатів. 

Як пише видання, в результаті голосування, не виявилось жодного голосу за незалежність газети. Більшість депутатів утримались, але були і ті, хто голосував проти роздержавлення: Васлиль Терещук, Віктор Піча, Олег Великотрав, Тетяна Пащук, Олександр Жаріков, Олексій Алєксєєв та Владислав Бондарчук.

У проекті рішення йшлося, що мерія зобов’язується передати приміщення по вул. Будівельників, 51, де розташована редакція газети, у користування ЗМІ на термін 15 років з розміром орендної плати, установленим як для бюджетних організацій.

 «Детектор медіа» звернувся до голови Ладижина  Валерія Коломєйцева по коментар,  але він повідомив, що не має часу.

Пізніше він сам подзвонив в редацію  «Детектор медіа» та прокоментував рішення сесії.

«Ми маємо право вирішувати – відпускати газету, чи не відпускати», – зазначив Коломєйцев.

Тираж газети «Нове місто» зараз становить більше 5 тисяч примірників. Ладижинська міська рада перебуває серед засновників також і в комунальному підприємстві «Радіо Лада», яке веде цілодобове мовлення на хвилі 103,9 FM з 2004 року.

Нагадаємо, більш як 100 редакцій друкованих ЗМІ ще не повідомили Держкомтелерадіо про свою участь у реформуванні згідно із законом «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Всього в Україні повинні реформуватись 555 державних і комунальних друкованих видань.

23 червня, на засіданні колегії Держкомтелерадіо, начальник управління видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексій Кононенко повідомив, що про готовність до реформування заявили станом на 23 червня 454 державних і комунальних друкованих ЗМІ.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Дмитро Стеценко заявив, що Київська обласна рада порушила Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ». Він  повідомив, що 2 червня з Київська обласна рада прийняла рішення не щодо реформування і виходу зі складу засновників газети «Час Київщини», а «фактично щодо поновлення на посаді певного генерального директора, який повинен здійснювати на посаді певні повноваження».

Фото lada.fm

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2339
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду