Держкомтелерадіо скаржиться на органи влади, які зволікають із реформуванням друкованих ЗМІ

Держкомтелерадіо скаржиться на органи влади, які зволікають із реформуванням друкованих ЗМІ

23 Червня 2016
1961
23 Червня 2016
14:13

Держкомтелерадіо скаржиться на органи влади, які зволікають із реформуванням друкованих ЗМІ

1961
Начальник управління видавничої справи і преси Держкомтелерадіо Олексій Кононенко повідомив, що про готовність до реформування заявили станом на 23 червня 454 державних і комунальних друкованих ЗМІ.
Держкомтелерадіо скаржиться на органи влади, які зволікають із реформуванням друкованих ЗМІ
Держкомтелерадіо скаржиться на органи влади, які зволікають із реформуванням друкованих ЗМІ

Про це заявив у четвер, 23 червня, на засіданні колегії Держкомтелерадіо, повідомляє «Укрінформ».

«Перелік друкованих ЗМІ та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, формується до 1 липня. Кожного дня надходять документи. Якщо вчора готовність щодо першого етапу виявили 198 учасників, то на сьогодні до переліку внесено 206. До другого етапу сьогодні готові 248 редакцій», - сказав Олексій Кононенко.

Він нагадав, що згідно з вимогами статті 6 Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» Держкомтелерадіо своїм наказом, зареєстрованим у Мін'юсті, затвердив порядок формування зведеного переліку об'єктів реформування, який разом з іншими документами розміщений на веб-сайті комітету. З метою виконання вимог статті 12 Закону комітет розробив проект порядку надання адресної фінансової підтримки реформованим друкованим ЗМІ місцевої сфери розповсюдження. Здійснюється моніторинг підготовки до реформування.

«На жаль, актуальною є проблема зволікання з боку органів місцевого самоврядування, які є співзасновниками друкованих ЗМІ і редакцій, з ухваленням рішень про реформування. І тут є дві проблеми. Перша проблема технічна, але не дає змогу взяти участь на першому етапі, - це коли у деяких ЗМІ відсутні свідоцтва, які в ході реформування поновити неможливо», - поінформував пан Кононенко.

Він додав, що також ця проблема пов'язана з декомунізацією, коли відбулося перейменування ЗМІ.

«Так, газета Межівської ради Дніпропетровської області називалася "Червона зірка", зараз вони називаються "Межівський меридіан", а свідоцтво залишилося старе», - констатував начальник управління видавничої справи і преси.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) повідомила, що Дніпропетровська обласна влада чотири місяці не виносить на розгляд депутатів рішення зборів трудового колективу дніпропетровської обласної газети «Зоря» про участь у реформуванні друкованих ЗМІ на першому етапі. Натомість у газети планують забрати приміщення редакції.

Народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Дмитро Стеценко заявив, що Київська обласна рада порушила Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ». Він  повідомив, що 2 червня з Київська обласна рада прийняла рішення не щодо реформування і виходу зі складу засновників газети «Час Київщини», а «фактично щодо поновлення на посаді певного генерального директора, який повинен здійснювати на посаді певні повноваження».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1961
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду