«Миротворец» обіцяє опублікувати результати свого «слідчого експерименту» щодо журналістів

«Миротворец» обіцяє опублікувати результати свого «слідчого експерименту» щодо журналістів

27 Травня 2016
1495
27 Травня 2016
10:12

«Миротворец» обіцяє опублікувати результати свого «слідчого експерименту» щодо журналістів

1495
Центр «Миротворец», який опублікував останнім часом три списки з персональними даними співробітників ЗМІ і звинуватив їх й співпраці з сепаратистами та країною-агресором, повідомив, що видалив файл з даними іноземних журналістів, акредитованих у Росії.
«Миротворец» обіцяє опублікувати результати свого «слідчого експерименту» щодо журналістів
«Миротворец» обіцяє опублікувати результати свого «слідчого експерименту» щодо журналістів

Про це Центр повідомляє традиційно російською мовою на своєму сайті.

«У зв'язку з завершенням інформаційної спецоперації "слідчий експеримент" файл з даними про журналістів, узятими з сайту МЗС РФ (країни-агресора, що фінансує міжнародний тероризм) видалено. Після обробки отриманої в ході сцецоперації інформації центр "Миротворец" опублікує детальний звіт про отримані результати», - зазначається у повідомленні «Миротворца».

При цьому Центр повідомляє, що список журналістів, акредитованих при МЗС Росії, опублікований на сайті російського відомства. Дійсно, станом на 27 травня на сайті МЗС РФ оприлюднено перелік з 293 іноземних журналістів, які були акредитовані станом на квітень поточного року. Список містить персональні дані журналістів – поштові адреси, номери телефонів та електронні адреси.

Нагадаємо, 24 травня Центр «Миротворец» виклав списки акредитованих в Росії журналістів українських та світових ЗМІ і назвав їх такими, що «співпрацюють з країною-агресором». Від України у списку значаться, зокрема, журналіст УНІАН Роман Цимбалюк, який став відомий після того, як поставив на прес-конференції «незручні» питання Володимиру Путіну, журналістка ІА «Українські новини» Христина Бутко, журналістка телеканалу «Інтер» Юлія Крючкова.   

Також у списку акредитованих журналістів – кореспонденти провідних ЗМІ світу: «Вашингтон пост», «Ньюсвік», «Нью-Йорк Таймс», «Голос Америки» (США), «Польське ТБ», «Радіо Польщі», телеканал «Польсат» (Польща), агентство «Сіньхуа» (Китай), телеканал «Си-Би-Си» (Канада), агентство «Франс-Прес», газети «Монд», «Фігаро» (Франція) та багато інших.

Інформагентство «Українські новини» у свою чергу заявило, що буде домагатися, щоб ті, хто порушили права акредитованих у Росії українських та іноземних журналістів, опублікувавши їх дані, були притягнуті до відповідальності.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1495
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кость
2890 дн. тому
Молодці. Оприлюднили данні журналістів, оприлюднені на офіційному сайті МЗС Кацяпії, - а скільки воні! А ще оприлюднили дані, які журналісти довірили службі пропаганди терористів, холуїв кацяпських окупантів, - у відповідь хорове скавуління про порушення прав людини, перешкоджання роботі журналістів. Тобто, рашистам і їхнім прихвостням довіряють більше, ніж українському суспільству. Тепер треба ретельно задокуметувати всіх "скавуляк" і супроводжувати їхні висказування та опуси відповідними посиланнями, щоб суспільство знало, з ким має справу, і як вони заробляють собі на кусень хліба.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду