detector.media
27.05.2016 10:12
«Миротворец» обіцяє опублікувати результати свого «слідчого експерименту» щодо журналістів
«Миротворец» обіцяє опублікувати результати свого «слідчого експерименту» щодо журналістів
Центр «Миротворец», який опублікував останнім часом три списки з персональними даними співробітників ЗМІ і звинуватив їх й співпраці з сепаратистами та країною-агресором, повідомив, що видалив файл з даними іноземних журналістів, акредитованих у Росії.

Про це Центр повідомляє традиційно російською мовою на своєму сайті.

«У зв'язку з завершенням інформаційної спецоперації "слідчий експеримент" файл з даними про журналістів, узятими з сайту МЗС РФ (країни-агресора, що фінансує міжнародний тероризм) видалено. Після обробки отриманої в ході сцецоперації інформації центр "Миротворец" опублікує детальний звіт про отримані результати», - зазначається у повідомленні «Миротворца».

При цьому Центр повідомляє, що список журналістів, акредитованих при МЗС Росії, опублікований на сайті російського відомства. Дійсно, станом на 27 травня на сайті МЗС РФ оприлюднено перелік з 293 іноземних журналістів, які були акредитовані станом на квітень поточного року. Список містить персональні дані журналістів – поштові адреси, номери телефонів та електронні адреси.

Нагадаємо, 24 травня Центр «Миротворец» виклав списки акредитованих в Росії журналістів українських та світових ЗМІ і назвав їх такими, що «співпрацюють з країною-агресором». Від України у списку значаться, зокрема, журналіст УНІАН Роман Цимбалюк, який став відомий після того, як поставив на прес-конференції «незручні» питання Володимиру Путіну, журналістка ІА «Українські новини» Христина Бутко, журналістка телеканалу «Інтер» Юлія Крючкова.   

Також у списку акредитованих журналістів – кореспонденти провідних ЗМІ світу: «Вашингтон пост», «Ньюсвік», «Нью-Йорк Таймс», «Голос Америки» (США), «Польське ТБ», «Радіо Польщі», телеканал «Польсат» (Польща), агентство «Сіньхуа» (Китай), телеканал «Си-Би-Си» (Канада), агентство «Франс-Прес», газети «Монд», «Фігаро» (Франція) та багато інших.

Інформагентство «Українські новини» у свою чергу заявило, що буде домагатися, щоб ті, хто порушили права акредитованих у Росії українських та іноземних журналістів, опублікувавши їх дані, були притягнуті до відповідальності.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY