«Львівський портал» був повністю заблокований на вимогу Роскомнагляду

«Львівський портал» був повністю заблокований на вимогу Роскомнагляду

11 Травня 2016
1523
11 Травня 2016
12:05

«Львівський портал» був повністю заблокований на вимогу Роскомнагляду

1523
9 травня «Львівський портал» був повністю заблокований хостером із Німеччини після того, як отримав відповідну вимогу Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд), у якій стверджувалось, що сайт містить заклики до екстремізму. Якщо раніше Роскомнагляд домагався блокування українських ЗМІ на території Росії, то у цьому випадку львівський сайт було заблоковано й на території України за поданням відомства країни-агресора.
«Львівський портал» був повністю заблокований на вимогу Роскомнагляду
«Львівський портал» був повністю заблокований на вимогу Роскомнагляду

Про це «Детектору медіа» повідомила співвласник «Львівського порталу» Тетяна Овчаренко.

За її словами, повне блокування «Львівського порталу» за скаргою Роскомнагляду почалося увечері 9 травня і продовжувалося приблизно до 12 години 10 травня.

«Понад півдоби сайт "Львівського порталу" був заблокований за скаргою того ж таки Роскомнагляду. Три дні тому ми отримали лист від них, де вони посилаються на "требования Генеральной прокуратуры Российской Федерации" прибрати з сайту публікації про АТО, добровольців та бійців Азову… Звісно, цей лист ми проігнорили і послали Роскомнагляд з його претензіями глибоко…Однак після нашої вчорашньої новини про львів’янина, який є членом "Ночных волков" і "куралесить" з пропутінськими байкерами по Європі, сайт таки заблокували», - написала Тетяна Овчаренко у Facebook. 

Вона розповіла, що німецький хостер «Львівського порталу» отримав напередодні скарги від Роскомнагляду і, не отримавши роз’яснень від редакції, заблокував сайт.

«Лише після довгих переписувань з хостером (сервер, між іншим, в Німеччині) і аргументів, що "Львівський портал" є засобом масової інформації на території України, жодним чином не порушив законодавство України і не отримував попередження про правопорушення від правоохоронних органів України - спільними зусиллями сайт запустили», - повідомила Тетяна Овчаренко.

Вона також повідомила, що видаляти новини та статті з сайту, як вимагає Роскомнагляд, редакція не буде.  

Наразі «Львівський портал» повністю відновив роботу. Тетяна Овчаренко також повідомила, що відносини із хостером у Німеччині нормальні, претензій до нього редакція не має і змінювати хостера не планує.

«Те, що точно ми будемо робити, то це резервні копії нашого сайту, щоб у випадку повторення подібної ситуації ми могли реанімувати сайт і не втратити інформацію, яка збиралась на ньому упродовж восьми років», - повідомила Тетяна Овчаренко zaxid.net.

Нагадаємо,  у лютому Роскомнагляд «обмежив доступ» на території Росії до інтернет-видання «Українська правда» услід за блокуванням інших українських новинних сайтів ЛІГА.net, «РБК-Україна», «Апостроф». 28 березня Роскомнагляд заблокував українське національне інформагентство «Укрінформ». 29 березня в окупованому Росією Криму Роскомнагляд заблокував інтернет-видання «15 минут», що входить до кримськотатарського холдингу ATR, редакція якого працює у Києві.

Фото: zaxid.net.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1523
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду