detector.media
11.05.2016 12:05
«Львівський портал» був повністю заблокований на вимогу Роскомнагляду
«Львівський портал» був повністю заблокований на вимогу Роскомнагляду
9 травня «Львівський портал» був повністю заблокований хостером із Німеччини після того, як отримав відповідну вимогу Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд), у якій стверджувалось, що сайт містить заклики до екстремізму. Якщо раніше Роскомнагляд домагався блокування українських ЗМІ на території Росії, то у цьому випадку львівський сайт було заблоковано й на території України за поданням відомства країни-агресора.

Про це «Детектору медіа» повідомила співвласник «Львівського порталу» Тетяна Овчаренко.

За її словами, повне блокування «Львівського порталу» за скаргою Роскомнагляду почалося увечері 9 травня і продовжувалося приблизно до 12 години 10 травня.

«Понад півдоби сайт "Львівського порталу" був заблокований за скаргою того ж таки Роскомнагляду. Три дні тому ми отримали лист від них, де вони посилаються на "требования Генеральной прокуратуры Российской Федерации" прибрати з сайту публікації про АТО, добровольців та бійців Азову… Звісно, цей лист ми проігнорили і послали Роскомнагляд з його претензіями глибоко…Однак після нашої вчорашньої новини про львів’янина, який є членом "Ночных волков" і "куралесить" з пропутінськими байкерами по Європі, сайт таки заблокували», - написала Тетяна Овчаренко у Facebook. 

Вона розповіла, що німецький хостер «Львівського порталу» отримав напередодні скарги від Роскомнагляду і, не отримавши роз’яснень від редакції, заблокував сайт.

«Лише після довгих переписувань з хостером (сервер, між іншим, в Німеччині) і аргументів, що "Львівський портал" є засобом масової інформації на території України, жодним чином не порушив законодавство України і не отримував попередження про правопорушення від правоохоронних органів України - спільними зусиллями сайт запустили», - повідомила Тетяна Овчаренко.

Вона також повідомила, що видаляти новини та статті з сайту, як вимагає Роскомнагляд, редакція не буде.  

Наразі «Львівський портал» повністю відновив роботу. Тетяна Овчаренко також повідомила, що відносини із хостером у Німеччині нормальні, претензій до нього редакція не має і змінювати хостера не планує.

«Те, що точно ми будемо робити, то це резервні копії нашого сайту, щоб у випадку повторення подібної ситуації ми могли реанімувати сайт і не втратити інформацію, яка збиралась на ньому упродовж восьми років», - повідомила Тетяна Овчаренко zaxid.net.

Нагадаємо,  у лютому Роскомнагляд «обмежив доступ» на території Росії до інтернет-видання «Українська правда» услід за блокуванням інших українських новинних сайтів ЛІГА.net, «РБК-Україна», «Апостроф». 28 березня Роскомнагляд заблокував українське національне інформагентство «Укрінформ». 29 березня в окупованому Росією Криму Роскомнагляд заблокував інтернет-видання «15 минут», що входить до кримськотатарського холдингу ATR, редакція якого працює у Києві.

Фото: zaxid.net.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY