Роскомнагляд заблокував українське інтернет-телебачення UkrLife.TV за інтерв’ю з Кисельовим

Роскомнагляд заблокував українське інтернет-телебачення UkrLife.TV за інтерв’ю з Кисельовим

16 Березня 2016
2235
16 Березня 2016
18:19

Роскомнагляд заблокував українське інтернет-телебачення UkrLife.TV за інтерв’ю з Кисельовим

2235
Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) «обмежила доступ» на території Росії до українського інтернет-каналу UkrLife.TV і вимагає видалення «екстремістського інтер’ю» з Євгеном Кисельвовим.
Роскомнагляд заблокував українське інтернет-телебачення UkrLife.TV за інтерв’ю з Кисельовим
Роскомнагляд заблокував українське інтернет-телебачення UkrLife.TV за інтерв’ю з Кисельовим

Про це «Детектор медіа» повідомила генеральний продюсер каналу UkrLife.TV Людмила Немиря, яка надіслала редакції копію листа Роскомнагляду.

Повідомлення від Роскомнагляду «про обмеження доступу до інформаційного ресурсу, на якому розміщена інформація, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку» редакція українського інтернет-каналу отримала увечері 15 березня.

«Відповідно до статті 15.3 Федерального закону від 27.07.2006 № 149-ФЗ «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації» повідомляємо, що згідно з вимогою Генеральної прокуратури Російської Федерації від 14.03.2016 № 27-31-2016 /Ід1048-16 інформація, розміщена на інформаційному ресурсі http://www. ukrlife.tv, містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку», - йдеться у повідомленні Роскомнагляду.

Невдоволення російського відомства викликало інтерв’ю з російським журналістом Євгеном Кисельовим щодо суду в Росії Надії Савченко, якій висувають сфабриковані звинувачення у загибелі журналістів каналу «Россия 1». Інтерв’ю вийшло на каналі, відео розміщене на сайті мовника.

«Кисельовим Є.А. допущені такі висловлювання: «За підозрою в шпигунській діяльності затримайте тут (в Україні) кілька громадян Російської Федерації... Не всі співробітники російського Посольства захищені дипломатичним імунітетом. Вкрадіть кого-небудь теж, як росіяни крадуть, знайдіть когось «там на сході», ну є способи... І теж їх судіть...», - цитує Роскомнагляд частину інтерв’ю.

Російська служба вимагає протягом доби з моменту отримання повідомлення «негайно видалити інформацію, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого законом порядку». Про видалення матеріалу вимагається повідомити за адресою 398-fz@rkn.gov.ru «з метою перевірки та відновлення доступу при підтвердженні факту видалення».

Як повідомила «Детектору медіа» Людмила Немиря, це було не перше повідомлення інтернет-каналу про необхідність видалення матеріалів, які не влаштовують Роскомнагляд.

«7-го березня адміністрація YouTube надіслала нам листа, що Роскомнагляд вимагає закрити на території Росії 12 наших відео річної давнини. Відео від 26 березня 2015 року стосувались окупації Криму. Це було інтерв’ю із Сенченком. Нас здивувало, що претензії викликало інтерв’ю річної давнини, хоча у нас нещодавно пройшов марафон щодо Криму з теж достатньо жорсткими висловлюваннями. Видно, що вони почали ґрунтовно цензурувати наш канал», - повідомила вона.

За її словами, уривок інтерв’ю з Євгеном Кисельовим, який викликав обурення Роскомнагляду, показав канал «Россия 1» в прайм-таймі.

Людмила Немиря заявила, що інтернет-канал не буде видаляти матеріали на вимогу російського відомства, тому що таким чином не можна припинити висування усе нових цензурних заборон з боку Роскомнагляду.

Вона також пов’язує блокування інтернет-каналу з тим, що UkrLife.TV дивилися достатньо багато глядачів у Москві і Санкт-Петербурзі.

«Від 400 до 500 тисяч переглядів нашого каналу йде з Росії. Тому, на мій погляд, така реакція надійшла», - генеральний продюсер каналу UkrLife.TV.

Нагадаємо, у лютому Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) «обмежила доступ» на території Росії до інтернет-видання «Українська правда» услід за блокуванням інших українських новинних сайтів ЛІГА.net, «РБК-Україна», «Апостроф», «События Крыма». Низка інших українських видань були заблоковані Роскомнаглядом у 2015 році.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2235
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду