На кінофестивалі у Польщі провели акцію на підтримку Олега Сенцова

На кінофестивалі у Польщі провели акцію на підтримку Олега Сенцова

1 Квітня 2016
1360
1 Квітня 2016
10:56

На кінофестивалі у Польщі провели акцію на підтримку Олега Сенцова

1360
31 березня у Варшаві (Польща) під час відкриття фестивалю нового італійського кіно Cinema Italia Oggi 2016 активісти Euromaidan-Warszawa та фундація «Відкритий діалог» (Fundacja Otwarty Dialog) провели акцію на підтримку засудженого у Росії до 20 років ув’язнення за сфальшованим звинуваченням у тероризмі українського кінорежисера Олега Сенцова.
На кінофестивалі у Польщі провели акцію на підтримку Олега Сенцова
На кінофестивалі у Польщі провели акцію на підтримку Олега Сенцова

Про йдеться у Facebook Euromaidan-Warszawa.

Активісти зібрали підписи під листом до Володмира Путіна, у якому звернули увагу, що над Олегом Сенцовим чинять політичну розправу за його ідеологічні переконання, та закликали президента РФ звільнити незаконно засудженого на 20 років колонії режисера.

Серед підписантів - відомий італійський актор Клаудіо Сантамарія, італійські та польські діячі культури та учасники кінофестивалю. За день активістам вдалося зібрати 187 підписів, акцію вони продовжать аж до закінчення кінофестивалю 4 квітня.

«Сенцов як для українців, так і для цілого світу теж показує свою надзвичайну силу волі та незламності у протистоянні з несправедливістю, терором та політичними іграми», - наголошують активісти.

Як повідомляє «Укрінформ», український режисер Олег Сенцов, етапований з Челябінська (Росія), прибув до російського Якутська 17 березня. Про це розповілачлен Громадської наглядової комісії Челябінської області РФ Тетяна Щур.

«Напередодні ми розсилали звернення до громадських діячів і правозахисників Сибіру й Уралу з проханням допомогти в пошуку Олег Сенцова, етапованого з Челябінська ще в ніч з 6-го на 7 березня. І ось за відомостями від якутського журналіста Михайла Романова, отриманих о 5.50 ранку за Москвою, Олег Сенцов прибув до Якутська 17 березня. Утримується в СІЗО-1 Якутська за адресою: м. Якутськ, мікрорайон Марха, вул. Якова Петерса», - повідомила Тетяна Щур.

Нагадаємо, 31 березня  церемонія закриття XIII Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA розпочалася акцією на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який в травні 2014 року був незаконно затриманий ФСБ і звинувачений у підготовці терористичного акту в Криму.

Під час церемонії закриття фестивалю Docudays UA

У березні російський Мін'юст заявив, що протягом місяця відповість Україні на запит про передачу засуджених в Росії українських громадян Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка та Юрія Солошенка. Перед цим Міністерство юстиції України надіслало російській стороні запит щодо повернення на територію України Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва. 

Фото: Facebook Euromaidan-Warszawa і Docudays UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1360
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду