Режисер відмовився брати участь у Московському кінофестивалі на знак солідарності з Сенцовим

Режисер відмовився брати участь у Московському кінофестивалі на знак солідарності з Сенцовим

9 Червня 2016
1493
9 Червня 2016
15:12

Режисер відмовився брати участь у Московському кінофестивалі на знак солідарності з Сенцовим

1493
Український режисер Тарас Ткаченко зробив заяву з приводу участі його фільму «Гніздо горлиці» в офіційному конкурсі Московського міжнародного кінофестивалю (ММКФ) в 2016 році.
Режисер відмовився брати участь у Московському кінофестивалі на знак солідарності з Сенцовим
Режисер відмовився брати участь у Московському кінофестивалі на знак солідарності з Сенцовим

Про це повідомив у своєму Facebook продюсер стрічки Володимир Філіпов.

«Ще раз дякуємо фестивалю за запрошення, но ми відмовляємось від участі в конкурсі на знак солідарності Із Сенцовим, Кольченком і з людьми, які стоять на фронті!», - заявив Тарас Ткаченко.

Раніше стало відомо, що Московський міжнародний кінофестиваль відібрав до участі в основному конкурсі український фільм «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка.

Фільм, що розповідає історію жінки, яка змушена була поїхати на заробітки до Італії, знятий Insightmedia Producing Center за підтримки Держкіно України.

У попередньому коментарі виданню zaxid.net режисер сказав, що «Гніздо горлиці» цього року показували на кіноринку Каннського кінофестивалю, і саме там стрічку побачили московські відбірники. Тобто спеціально картину до Москви ніхто не посилав, заявив Тарас Ткаченко.

«Наразі остаточне рішення ми ще не прийняли. Ми або знімемо фільм з конкурсу, або я поїду до Москви і використаю участь у фестивалі, як політичну трибуну. Просто дати фільм і не їхати, заховатись, я вважаю неможливим. Якщо фільм лишиться на фестивалі, то буду говорити про Сенцова. Але наразі ми ще радимося, що робити», - сказав Тарас Ткаченко.

«Будучи продюсером фільму я підтримую позицію режисера, і закликаю всіх, хто на сторінках ФБ встиг "висловитися" з даного приводу, належним чином відреагувати і намагатися зрозуміти, чого варта громадянська позиція Тараса! ММКФ категорії "А", і один з найстаріших у світі, і основний конкурс це не так собі! Скажу чесно від себе, мені соромно за ваші пости і коменти колеги!», - написав Володимир Філіпов.

За його словами, участь в ММКФ було б абсолютно законною, і з великим потенціалом могла б привести стрічку до одного з основних призів. «Але режисер вирішив вчинити не за буквою закону, не в особистих інтересах, а по совісті, і в цьому його підтримала вся знімальна группа», - написав продюсер фільму.

Московський міжнародний фестиваль є фестивалем класу «А». Його президентом є режисер Микита Михалков, який в Україні оголошений перосоною нон-ґрата за підтримку анексії Криму та агресивної політики Володимира Путіна щодо України. Головою відбіркової комісії є кінокритик Андрій Плахов.

Нагадаємо, 31 березня у Варшаві (Польща) під час відкриття фестивалю нового італійського кіно Cinema Italia Oggi 2016 активісти Euromaidan-Warszawa та фундація «Відкритий діалог» (Fundacja Otwarty Dialog) провели акцію на підтримку засудженого у Росії до 20 років ув’язнення за сфальшованим звинуваченням у тероризмі українського кінорежисера Олега Сенцова.

На фото - кадр з фільму

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1493
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду