Російські правозахисники внесли Олега Сенцова до «реєстру безпеки»

Російські правозахисники внесли Олега Сенцова до «реєстру безпеки»

4 Березня 2016
1212
4 Березня 2016
16:03

Російські правозахисники внесли Олега Сенцова до «реєстру безпеки»

1212
Правозахисники в м.Челябінськ у Росії внесли засудженого українського кінорежисера Олега Сенцова, який знаходиться в слідчому ізоляторі в цьому місті, до свого «реєстру безпеки», щоб захистити його від тиску тюремників.
Російські правозахисники внесли Олега Сенцова до «реєстру безпеки»
Російські правозахисники внесли Олега Сенцова до «реєстру безпеки»

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на слова членкині Громадської спостережної комісії Тетяни Щур.

Пані Щур розповіла, що до «реєстру безпеки» зазвичай вносять осіб, які поскаржилися членам Громадської спостережної комісії на адміністрацію закладів позбавлення волі. Тож тепер, за її словами, «тюремники ще дуже подумають, перш ніж захочуть на нього якось натиснути».

Тетяна Щур повідомила також, що спостережна комісія стежить за здоров’ям Олега Сенцова і відвідує його у слідчому ізоляторі. До українця також приходила регіональна уповноважений з прав людини Маргарита Павлова.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко присудив Національну премію імені Тараса Шевченка у сфері кінематографа засудженому в Росії українському режисеру Олегу Сенцову. Президент запевнив, що що зробить все можливе для звільнення українського режисера, засудженого у Росії до 20 років ув’язнення за сфабрикованим звинуваченням у територизмі.

24 листопада Верховний суд Росії після розгляду апеляційної скарги на вирок українському кінорежисеру Олегу Сенцову й активісту Олександру Кольченку, визнав законним і залишив у силі вирок Північно-Кавказького суду.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький суд РФ 25 серпня визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Водночас українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Олег Сенцов і Олександр Кольченко звинувачення заперечують. Кінорежисер на суді розповів, що співробітники ФСБ Росії катували його.

У цій справі були також затримані російськими спецслужбами громадяни України Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній, які наразі засуджені в Росії. Пан Афанасьєв на суді у справі Сенцова-Кольченка заявив, що його катували, щоб змусити свідчити проти активістів.

Російська правозахисна організація «Меморіал» оголосила Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва політв’язнями.

Фото – «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1212
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду