Омбудсмен Якутії заявляє, що Сенцов не скаржиться на стан здоров’я

Омбудсмен Якутії заявляє, що Сенцов не скаржиться на стан здоров’я

4 Квітня 2016
1394
4 Квітня 2016
18:42

Омбудсмен Якутії заявляє, що Сенцов не скаржиться на стан здоров’я

1394
Омбудсмен Республики Саха (Якутія) Російської Федерації Олексій Єфімов повідомив, що в ув'язненого українського кінорежисера Олега Сенцова, який перебуває у колонії ІК-1 на території республіки, немає скарг щодо стану здоров’я.
Омбудсмен Якутії заявляє, що Сенцов не скаржиться на стан здоров’я
Омбудсмен Якутії заявляє, що Сенцов не скаржиться на стан здоров’я

Про це він поінформував Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерію Лутковську, йдеться на сайті Комітету солідарності з «кримськими заручниками».

Олексій Єфімов повідомив, що 1 квітня він особисто відвідав виправну установу, де знаходиться засуджений громадянин України. За його словами, Олег Сенцов під час розмови не пред'являв ніяких скарг, пов'язаних з погіршенням стану здоров'я. Омбудсмен Якутії стверджує, що на питання про ускладнення від ГРВІ засуджений підтвердив, що хворів в період етапування, але зараз здоровий.

Раніше «Крым. Реалии» повідомляли, що Олег Сенцов, засуджений в Росії до 20 років колонії за сфабрикованим звинуваченням у тероризмі, прибувши до ІК-1 Якутська, був направлений в карантинне відділення.

У березні правозахисники в Челябінськ у Росії внесли засудженого українського кінорежисера Олега Сенцова, який знаходився в слідчому ізоляторі міста, до свого «реєстру безпеки», щоб захистити його від тиску тюремників. Спостережна комісія стежила за здоров’ям Олега Сенцова і відвідувала його у слідчому ізоляторі. 

11 березня російський Мін'юст заявив, що протягом місяця відповість Україні на запит про передачу засуджених в Росії українських громадян Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка та Юрія Солошенка. Перед цим Міністерство юстиції України надіслало російській стороні запит щодо повернення на територію України Олега Сенцова, Юрія Солошенка, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва. 

Нагадаємо, 4 листопада 2015 року Верховний суд Росії після розгляду апеляційної скарги на вирок українському кінорежисеру Олегу Сенцову й активісту Олександру Кольченку, визнав законним і залишив у силі вирок Північно-Кавказького суду.

25 серпня  Північно-Кавказький суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Водночас українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Олег Сенцов і Олександр Кольченко звинувачення заперечують. Кінорежисер на суді розповів, що співробітники ФСБ Росії катували його.

У цій справі були також затримані російськими спецслужбами громадяни України Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній, які наразі засуджені в Росії. Пан Афанасьєв на суді у справі Сенцова-Кольченка заявив, що його катували, щоб змусити свідчити проти активістів.

Російська правозахисна організація «Меморіал» оголосила Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Геннадія Афанасьєва політв’язнями.

Фото: Грани-ТВ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1394
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду