Поліція повідомляє, що «коктейль Молотова» в посольство РФ кинула жінка, яка назвалась журналісткою

Поліція повідомляє, що «коктейль Молотова» в посольство РФ кинула жінка, яка назвалась журналісткою

10 Березня 2016
1467
10 Березня 2016
15:28

Поліція повідомляє, що «коктейль Молотова» в посольство РФ кинула жінка, яка назвалась журналісткою

1467
Столична поліція повідомляє, що серед трьох підозрюваних, які близько 4 години ранку 10 березня начебто кинули на територію посольства Росії в Києві три пляшки з невідомою легкозаймистою речовиною, була жінка, яка назвалася головною редакторкою друкованого видання.
Поліція повідомляє, що «коктейль Молотова» в посольство РФ кинула жінка, яка назвалась журналісткою
Поліція повідомляє, що «коктейль Молотова» в посольство РФ кинула жінка, яка назвалась журналісткою

Про це повідомив відділ комунікації Головного управління Національної поліції Києва.

Всіх трьох підозрюваних було затримано на місці інциденту. Слідчо-оперативна група вилучила запальничку, рештки скляного посуду та дві пляшки з рідиною й направила знахідки на експертизу.

«Через деякий час правоохоронці встановили трьох осіб, які причетні до вчинення правопорушення. Жінка, 1984 р. н., представилася головним редактором друкованого засобу масової інформації. Разом із нею були двоє чоловіків, 1964 та 1979 р.н», - повідомили в поліції.

Затриманих опитали в Солом’янському управління й відпустили. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

«Детектор медіа» звернувся за роз’ясненнями до відділу комунікації ГУ Нацполіції Києва. Однак співробітники відмовилися назвати ЗМІ, у якому начебто працює підозрювана, а також її прізвище. Свою відмову правоохоронці обґрунтували забороною повідомляти персональні дані підозрюваних.

Як йдеться у повідомленні у Facebook засновниці сайту «Прихована правда», активісткаиІрми Крат, її було затримано за місці інциденту біля посольства РФ.

«Ірму Крат і патріотів України щойно арештували за підпал Посольства РФ. 9.03.16р. Вони вимагали звільнити ‪#‎Надію ‪#‎Савченко з полону!», - повідомляє дописувач Nikolo Lobok‎. Опубліковано також відео.

Як відомо, Ірма Крат у 2014 році потрапила до полону бойовиків «ДНР» у Слов’янську (Донецька область). 6 липня 2014 року режисер театру Павло Юров, арт-менеджер Денис Грищук та активістка Жіночої сотні Майдану  Ірма Крат були звільнені з полону терористів після того, як місто перейшло під контроль українських сил АТО. 

Нагадаємо, 9 березня у Києві та інших містах України та світу біля посольств та консульств РФ пройшли акції на підтримку української льотчиці Надії Савченко. На судовому засіданні цього ж дня в місті Донецьку Ростовської області (Росії) українська громадянка заявила, що не визнає себе винною.

У Росії Надію Савченко звинувачують за статтями Кримінального кодексу Росії про «вбивство» і «замах на вбивство» - за про нібито причетність до загибелі журналістів каналу «Россия 1» Ігоря Корнелюка й Антона Волошина.

У червні 2014 року сепаратисти захопили Надію Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, Надія Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до початку обстрілу. Росія відмовляється визнати міжнародний імунітет Надії Савченко як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

На фото - місце інциденту.

Фото: відділ комунікації Головного управління Національної поліції Києва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1467
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду