8 березня у Києві та Львові пройдуть акції за визволення Надії Савченко

8 березня у Києві та Львові пройдуть акції за визволення Надії Савченко

7 Березня 2016
873
7 Березня 2016
12:20

8 березня у Києві та Львові пройдуть акції за визволення Надії Савченко

873
Завтра, 8 березня, о 12:00 у Києві та Львові відбудеться акція «Свободу Надії». Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє міжфракційне депутатське об'єднання «Рівні можливості»
8 березня у Києві та Львові пройдуть акції за визволення Надії Савченко
8 березня у Києві та Львові пройдуть акції за визволення Надії Савченко

«Народні депутати України, члени уряду, діячі культури, журналісти, правозахисники, представники міжнародних організацій та громадськість об’єднаються, аби висловити свою підтримку Надії Савченко та вимагатимуть від Володимира Путіна негайного звільнення ув’язненої», - йдеться у повідомленні.

Як інформують організатори, збір у Києві відбудеться за адресою Повітрофлотський проспект, 6 (біля Міністерства оборони – вхід зі сторони стадіону), у Львові – біля пам'ятника Шевченку на площі Свободи. Звідти учасники акції мають намір вирушити колоною до посольства, а у Львові – до консульства Російської Федерації, щоб передати свої вимоги президентові РФ та висловити свою підтримку ув’язненій Надії Савченко напередодні оголошення вироку суду.

Нагадаємо, 6 березня на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція на підтримку Надії Савченко, у якій взяло участь понад 2 тис. людей. На акцію люди прийшли з дітьми, цілими сім'ями.

Засновниця російської телекомпанії РЕН-ТВ Ірена Лісневська закликала Володимира Путіна звільнити Надію Савченко. Про це вона написала у відкритому листі Путіну, опублікованому в Facebook.

Як повідомляв «Детектор медіа», 4 березня журналісти провели акцію біля Адміністрації Президента на підтримку Надії Савченко.

Українську льотчицю, народного депутата у Росії судять за сфабрикованим звинуваченням у начебто причетності до загибелі журналістів каналу «Россия 1». У суді у Донецька (Ростовська область РФ) Надія Савченко заявила, що процес над нею в Росії довів брехню російських телеканалів. Вона оголосила сухе голодування, оскільки 3 березня у суді Надії Савченко не дали виступити із заключним словом. Суддя закрив завершення слухань й оголосив перерву в суді до 9 березня. Про голодування у випадку зволікання суду з винесенням вироку Савченко попереджала і раніше.

«В цьому суді не було доведено тільки мою вину. Я - офіцер Збройних Сил України. Я мала повне право захищати свою землю. Я виконувала свій обов'язок. Ви не судите ваших ветеранів Другої світової війни. Ви не судите чомусь тільки ваших. Зате скільки людей вони вбили, захищаючи свою землю? Ви не маєте ніякого права судити мене», - зазначила Надія Савченко у зверненні, текст якого передала адвокатам.

Надію Савченко звинувачують за статтями Кримінального кодексу Росії про «вбивство» і «замах на вбивство» - за про нібито причетність до загибелі двох кореспондентів ВДТРК Ігоря Корнелюка й Антона Волошина.

У червні минулого року сепаратисти захопили Надію Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, Надія Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до їхньої смерті. Вона теж відкидає всі звинувачення.

Росія відмовляється визнати міжнародний імунітет Надії Савченко як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

23 грудня 2015 року суд у Донецьку Ростовської області (Росія) на засіданні у справі Надії Савченко допитав наукову співробітницю астрономічного інституту Московського державного університету (МДУ) Ольгу Возякову. За висновками експерта, бойовики «ЛНР» взяли Надію Савченко в полон до того, як загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

Фото - Світлана Остапа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
873
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду