Нардеп Ірина Фріз просить українські ЗМІ приділяти більше уваги подіям за кордоном – крім Росії

Нардеп Ірина Фріз просить українські ЗМІ приділяти більше уваги подіям за кордоном – крім Росії

19 Серпня 2015
2324
19 Серпня 2015
11:11

Нардеп Ірина Фріз просить українські ЗМІ приділяти більше уваги подіям за кордоном – крім Росії

2324
Нардеп Ірина Фріз просить українські ЗМІ приділяти більше уваги подіям за кордоном – крім Росії
Нардеп Ірина Фріз просить українські ЗМІ приділяти більше уваги подіям за кордоном – крім Росії

Українські ЗМІ мають більшу увагу приділяти висвітленню подій в Африці, Азії, Південній Америці, а також - у Східній Європі та країнах Балтії. Про це написала народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebook.

 

«Прошу вітчизняні засоби масової інформації більше уваги приділяти висвітленню ситуації та подій в країнах Африки, Азії, Південної Америки або розвивати такі інформаційні проекти. Адже це не тільки підвищує обізнаність нації, створює національні джерела інформації замість викривлених новин з Росії але й дозволить нам порівнювати, бачити нові можливості розвитку вітчизняного бізнесу, підприємництва в цих державах», - зазначила вона.

 

За її словами, проблема полягає в тому, що багато хто в Україні вважає, що зараз українцям цікаві лише ті країни, які оточують нас. При цьому вона зауважує, що в Україні навіть немає агрегованої повної стрічки новин українською про події та ситуацію в країнах Східної Європи та Балтії. «В умовах національної економічної кризи, продовження світової кризи, нерозумно обмежуватися лише традиційними ринками», - написала пані Фріз.

 

Депутат навела приклад того, що з усього африканського континенту ми маємо лише 22 дипломатичні місії країн регіону в Україні. При цьому частина їх розташована в Москві, а в Києві представлені в основному лише країни північної частини континенту.

 

«Це обмежує наші можливості. Більше того, Україна сьогодні не має жодного інформаційного ресурсу, що б давав досить повну стрічку перекладу новин з Африки, Азії та Латинської Америки. Допоки населення України не матиме доступу до новин, в тому числі економічного напрямку з цих країн, до тих пір ці регіони залишатимуться terra incognita для українців. І в першу чергу, наше завдання - сприяти можливостям не тільки великого бізнесу, а й малого та середнього, саме для яких можливості вийти на такі ринки є більшими за перспективи виходу потужного бізнесу, що конкуруватиме з великими іноземними компаніями», - зазначила депутат.

 

За її словами, Україна  як держава з потужним економічним потенціалом має розвивати відносини з країнами усіх регіонів, незважаючи на їх відстань, а інформаційна складова грає в цьому велике значення.

 

Нагадаємо, міністр інформаційної політики Юрій Стець в інтерв'ю «Детектор медіа» сказав, що його міністерство готує законопроект про спрощення акредитації іноземних ЗМІ в Україні.  

 

Він зазначив, що міністерство найближчим часом надасть Кабміну проект закону про акредитацію іноземних ЗМІ в Україні. «Проект розроблений з представниками закордонних ЗМІ, був погоджений з ними, і їм сподобався. Оскільки ми маємо використовувати той функціонал, який у нас є як у суб'єкта законодавчої ініціативи, то ми це зробили, підготувавши законопроект. Крім того, ми хочемо зробити медіадім, використавши частково приміщення, які зараз перешли до нас в управління («Укрінформ» й УТР), для того, щоб там створити такі робочі місця для представників іноземних ЗМІ в Україні. Сподіваюсь, що така ж допомога буде надана українським кореспондентам мультимедійної медіаплатформи іномовлення України, яку ми створюємо, що будуть працювати за кордоном», - зауважив міністр.

 

За його словами, акредитацією буде займатися Мінінформполітики, бо Міністерство закордонних справ відмовилося це робити.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2324
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
однако
3174 дн. тому
действительно. какая прозорливая женщина. народ должен знать правду: после двух революций Украину,находившуюся к 2003-2004 гг. в лидерах по экономическому росту и развитию, уровню жизни среди стран бывшего СССР, включая страны Балтии, скатилась до уровня беднейших Африканских республик и беднейших азиатских стран со всеми вытекающими последствиями: нищетой, бедностью, бесправием, орудующими вооруженными бандами по городам, мегакоррупцией. Действительно, пора бы всем понять: в кагорте каких стран теперь Украина и в какую "Эвропу" мы идем с нарушением всех элементарных норм, правил, прав и свобод человека, прессы, демократией и т.п. Только в странах-изгоях, к слову, запрещают какие-либо сайты, СМИ (иностранные СМИ), фильтруют газеты, книги, литературу, кино и артистов. Видать глиняный колосс, построенный на откровенной массированной лжи, настолько слаб, что даже какая-то далеко не всеми любимая и уважаемая певичка ,типа Валерии, оказывается, своей песнью,которую мало кто итак будет слушать, может порушить устои и духовные скрепы такой (со слов вечно стучащего по столу кулачком кучерявого мужчины) сильной, зминцнилой и патриотической Украины...Смотришь нас всё это мракобесие, включая запреты фильма "Брат-2", благодаря которому минимум 4 украинских группы, поющих на украинском стали широкоизвестны за пределами страны или на запрет фильма "Кураж" - автобиографичного про Пугачеву и Ротару, песни которой на украинском языке не один год закрывали торжественную песню года в Москве и Кремле, и понимаешь: задча властителей сделать из процветающей некогда Украины массовую нищебродскую быдлужатню с соответствующими "понятиями" и нравами. Благо ж в борьбе с российскими "духовными скрепами" у нас теперь даже в новостях на центральных "патрыотычных" каналах можно увидеть и услышать русский мат и всеукраинские сети аж целых двух "взрослорадийных" станций "Шансон" , воспевающие жизнь по уголовным понятиям из россии, в украине не пострадали ни от НацСовета, ни от Минкультуры, ни от акций и шествий "зомби", проверок и петард "правого сектора".... Высокая эвропэйская культура, однако.....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду