detector.media
19.08.2015 11:11
Нардеп Ірина Фріз просить українські ЗМІ приділяти більше уваги подіям за кордоном – крім Росії
Нардеп Ірина Фріз просить українські ЗМІ приділяти більше уваги подіям за кордоном – крім Росії

Українські ЗМІ мають більшу увагу приділяти висвітленню подій в Африці, Азії, Південній Америці, а також - у Східній Європі та країнах Балтії. Про це написала народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebook.

 

«Прошу вітчизняні засоби масової інформації більше уваги приділяти висвітленню ситуації та подій в країнах Африки, Азії, Південної Америки або розвивати такі інформаційні проекти. Адже це не тільки підвищує обізнаність нації, створює національні джерела інформації замість викривлених новин з Росії але й дозволить нам порівнювати, бачити нові можливості розвитку вітчизняного бізнесу, підприємництва в цих державах», - зазначила вона.

 

За її словами, проблема полягає в тому, що багато хто в Україні вважає, що зараз українцям цікаві лише ті країни, які оточують нас. При цьому вона зауважує, що в Україні навіть немає агрегованої повної стрічки новин українською про події та ситуацію в країнах Східної Європи та Балтії. «В умовах національної економічної кризи, продовження світової кризи, нерозумно обмежуватися лише традиційними ринками», - написала пані Фріз.

 

Депутат навела приклад того, що з усього африканського континенту ми маємо лише 22 дипломатичні місії країн регіону в Україні. При цьому частина їх розташована в Москві, а в Києві представлені в основному лише країни північної частини континенту.

 

«Це обмежує наші можливості. Більше того, Україна сьогодні не має жодного інформаційного ресурсу, що б давав досить повну стрічку перекладу новин з Африки, Азії та Латинської Америки. Допоки населення України не матиме доступу до новин, в тому числі економічного напрямку з цих країн, до тих пір ці регіони залишатимуться terra incognita для українців. І в першу чергу, наше завдання - сприяти можливостям не тільки великого бізнесу, а й малого та середнього, саме для яких можливості вийти на такі ринки є більшими за перспективи виходу потужного бізнесу, що конкуруватиме з великими іноземними компаніями», - зазначила депутат.

 

За її словами, Україна  як держава з потужним економічним потенціалом має розвивати відносини з країнами усіх регіонів, незважаючи на їх відстань, а інформаційна складова грає в цьому велике значення.

 

Нагадаємо, міністр інформаційної політики Юрій Стець в інтерв'ю «Детектор медіа» сказав, що його міністерство готує законопроект про спрощення акредитації іноземних ЗМІ в Україні.  

 

Він зазначив, що міністерство найближчим часом надасть Кабміну проект закону про акредитацію іноземних ЗМІ в Україні. «Проект розроблений з представниками закордонних ЗМІ, був погоджений з ними, і їм сподобався. Оскільки ми маємо використовувати той функціонал, який у нас є як у суб'єкта законодавчої ініціативи, то ми це зробили, підготувавши законопроект. Крім того, ми хочемо зробити медіадім, використавши частково приміщення, які зараз перешли до нас в управління («Укрінформ» й УТР), для того, щоб там створити такі робочі місця для представників іноземних ЗМІ в Україні. Сподіваюсь, що така ж допомога буде надана українським кореспондентам мультимедійної медіаплатформи іномовлення України, яку ми створюємо, що будуть працювати за кордоном», - зауважив міністр.

 

За його словами, акредитацією буде займатися Мінінформполітики, бо Міністерство закордонних справ відмовилося це робити.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY