Приміщення непрацюючої «Чорноморської ТРК» в Криму здадуть в оренду

Приміщення непрацюючої «Чорноморської ТРК» в Криму здадуть в оренду

10 Липня 2015
1620
10 Липня 2015
15:27

Приміщення непрацюючої «Чорноморської ТРК» в Криму здадуть в оренду

1620
Приміщення непрацюючої «Чорноморської ТРК» в Криму здадуть в оренду
Приміщення непрацюючої «Чорноморської ТРК» в Криму здадуть в оренду

«Чорноморська телерадіокомпанія» (ТРК), яка до анексії Криму Росії розташовувалася у Сімферополі по вул. Радіо, 4, остаточно звільняє приміщення. Про це президент ТРК Людмила Журавльова повідомила виданню «Новости Крыма».

 

Це приміщення телерадіокомпанія  займала майже 20 років. Тепер власник прийняв рішення здати його в оренду. «Орендарі заїжджають, будівля ж залишилася активом. Власники будуть вирішувати, що робити далі. У нас вже давно тут телекомпанії немає, все переїхали. Вивозимо сміття, старі системники, я зараз наводжу порядок, викидаю непотрібні дроти», - сказала пані Журавльова.



Вона додала, що «Чорноморська ТРК» продовжує судитися з кримським Радіотелевізійним  передавальним центром (РТПЦ) за передавачі, відключені в березні 2014 року.

 

Як писала «Детектор медіа», 3 березня минулого року озброєні особи висловили вимоги вимкнути всі українські канали в Криму та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Того ж дня найпершою було вимкнено «Чорноморську ТРК», замість якої 5 березня почав мовити канал «Россия 24». У квітні 2014 року «Чорноморська ТРК» розпочала мовлення з корпункту в Києві через супутник.

 

З липня 2014 року «Чорноморську ТРК» вимкнули з кабельного ефіру.1 серпня майно ТРК «Чорноморська» описали російські судові пристави, аргументуючи це рішенням Господарського суду Республіки Крим, винесеним на забезпечення позову кримського Радіотелевізійного передавального центру (РТПЦ) про стягнення заборгованості за надані послуги.  Пізніше майно заарештували.  

 

4 серпня члени так званої «кримської самооборони» взяли під контроль будівлю ТРК. Пізніше з'ясувалось, що наказ не пускати до будівлі видав міністр МВС Криму. Наступного дня телерадіокомпанія перерахувала кримському РПТЦ суму, заявлену в судовому позові як заборгованість. 11 серпня, суд відмовив у позові РТПЦ проти «Чорноморської телерадіокомпанії».

 

Генеральний продюсер «Чорноморської ТРК» та «Соціальної країни», керівник телепроекту «Крым.Реалии» «Радіо свобода» Олександр Яновський заявив, що однією з перших від дій окупаційних військ в Криму постраждала саме «Чорноморська ТРК». Частина колективу телекомпанії наразі створює проекти на базі ТРК «Соціальна країна», яка мовить через супутник.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1620
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду