Російські судові пристави арештували майно «Чорноморської ТРК»

Російські судові пристави арештували майно «Чорноморської ТРК»

3 Серпня 2014
3662

Російські судові пристави арештували майно «Чорноморської ТРК»

3662
Російські судові пристави арештували майно «Чорноморської ТРК»
Російські судові пристави арештували майно «Чорноморської ТРК»

Майно «Чорноморської ТРК» арештовано Федеральною службою судових приставів (ФСПП) РФ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила виконуюча обов`язки президента телерадіокомпанії Людмила Журавльова.

 

Пані Журавльова розповіла, що їй, як керівникові, передали будівлю на відповідальне зберігання. При цьому вона наголосила, що вважає процедуру арешту майна незаконною, оскільки рішення суду відносно Радіотелевізійного передавального центру Автономної Республіки Крим ще не винесено. «Що там вже третій день робить поліція і народне ополчення! Де який або документ, що свідчить про правомірність їх дій щодо приватної власності!», - обурилася Людмила Журавльова. Також вона додала, що окрім неї, до будівлі ТРК, де перебуває поліція, нікого не пускають.

 

Самі ж судові пристави, за її словами, грубо порушили лад у приміщеннях: «Таке відчуття, що процедуру арешту проводили не люди, а свині! Всі ящики розкурочено! У моєму кабінеті документи валяються, витягнені з ящиків, хоча на це права у приставів не було, окільки це був не обшук, а всього лише тимчасовий арешт майна!».

 

Як вказала Людмила Журавльова, зазначені документи не входять до переліку майна, що підлягає вилученню згідно постанови суду.

 

«Мабуть основоположним даного арешту було анітрохи не майно, а вилучення якоїсь інформації! Ну і звичайно перекрити нам дихання - паралізувати роботу!», - припускає в. о. президента. Вона наголосила, що «цю безкарну хамську поведінку буде також враховано при розгляді справи щодо незаконного втручання у виробничу діяльність підприємства».

 

Як писала «Детектор медіа», ФСПП 1 серпня провела опис майна «Чорноморської телерадіокомпанії» за рішенням Господарського суду Республіки Крим, винесеним на забезпечення позову кримського Радіотелевізійного передавального центру про стягнення заборгованості за надані послуги.

 

За позовом РТПЦ суд заарештував майно «Чорноморської ТРК» 31 липня, оголосивши рішення як таке, що підлягає негайному виконанню. 

 

За даними представника «Крымсвязи» Сергія Доценка, мова йде про суму близько 4 млн рублів, які «Чорноморська ТРК» накопичила блоками за три роки. Тепер телекомпанія може розрахуватися з боргами і повернути майно, або ж це майно буде буде реалізовано в рахунок погашення боргу.

 

Судові пристави ознайомили з судовим рішенням представників телекомпанії, після чого попросили всіх співробітників зібрати особисті речі і залишити приміщення. Після проведення опису майно «Чорноморської ТРК» має бути переданим на відповідальне зберігання РТПЦ.

 

Раніше РТПЦ припинив ефірне мовлення «Чорноморки» начебто через відмову керівництва телекомпанії розрахуватися з боргами. 

 

Наприкінці травня міністр інформації та масових комунікацій так званої «Республіки Крим» Дмитро Полонський заявив керівництву «Чорноморської ТРК» про необхідність погашення заборгованості для відновлення мовлення. «Якщо ця телекомпанія буде вести себе порядно, укладе договори і буде платити, то звичайно, буде присутня в ефірі. Якщо ні, то бути присутнью вона не буде», - зазначив пан Полонський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду