Ініціатори «Українського КіноСелища» хочуть за тиждень навчити молодь знімати кіно

Ініціатори «Українського КіноСелища» хочуть за тиждень навчити молодь знімати кіно

24 Червня 2015
2746
24 Червня 2015
10:48

Ініціатори «Українського КіноСелища» хочуть за тиждень навчити молодь знімати кіно

2746
Ініціатори «Українського КіноСелища» хочуть за тиждень навчити молодь знімати кіно
Ініціатори «Українського КіноСелища» хочуть за тиждень навчити молодь знімати кіно

З 29 червня до 5 липня в Києві, в Національному центрі Олександра Довженка, відбудеться громадський освітній кінокурс «Фільм за 7 днів». Про це на брифінгу 23 червня заявив Сергій Жерехов, ініціатор громадської ініціативи Ukrainian Cinema Village («Українське КіноСелище»), що є організатором «Фільму за 7 днів».

 

«Півсотні творчих людей протягом тижня отримають базові практичні знання для створення кіно та відзнімуть кілька короткометражних фільмів, а в останній день курсу, 5 липня презентують їх на вечірці-закритті», - розповів він.

 

За словами пана Жерехова, засновниками проекту стали активісти, які вирішили сприяти відродженню українського кіно на волонтерських засадах. «Усі викладачі та організатори працюють безкоштовно, виключно - на ентузіазмі»,  - підкреслив він.

 

У межах курсу учасники відвідають майстер-класи українських кінематографістів, серед яких - Любомир Левицький (продюсер, сценарист, режисер кінострічок «Штольня», «Тіні незабутих предків»), Олесь Санін (режисер фільмів «Мамай», «Поводир), Андрій Бабік (телеведучий, сценарист серіалів «Скліфософський», «Нюхач»), Артур Гураль (режисер, арт- директор дистриб'юторської компанії «Мультиплекс») та інші.

 

Крім того, під час брифінгу режисер Любомир Левицький повідомив, що учасники «Фільму за 7 днів» матимуть можливість стати частиною однієї з творчих груп, що працюватимуть над молодіжною комедією «#Selfieparty», зйомки якої режисер запланував уже на осінь цього року.

 

 

Він запевнив, що й надалі співпрацюватиме з Ukrainian Сinema Village, щоб створити в Україні багатошарову систему співпраці кіномитців та базу для масштабного кіновиробництва.

 

Крім того, ініціатори Ukrainian Cinema Village анонсували свої найближчі проекти:  мініфестиваль «7 днів кіна під віна», що відбудеться в Одесі з 10 по 18 липня, та ініціативу з відродження літнього кінотеатру в столичному Гідропарку.

 

Ukrainian Cinema Village («Українське КіноСелище») - ініціатива, що об'єднала творчих людей, які мріють відродити українське кіно. Суть проекту - розвиток альтернативної кіноосвіти. Зокрема, планується створити заміське кіноселище, де можна буде вчитися кіномистецтву та знімати фільми.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2746
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ад
3231 дн. тому
Навчити знімати кіно не важко. Важко навчитись знімати якісне кіно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду