detector.media
24.06.2015 10:48
Ініціатори «Українського КіноСелища» хочуть за тиждень навчити молодь знімати кіно
Ініціатори «Українського КіноСелища» хочуть за тиждень навчити молодь знімати кіно

З 29 червня до 5 липня в Києві, в Національному центрі Олександра Довженка, відбудеться громадський освітній кінокурс «Фільм за 7 днів». Про це на брифінгу 23 червня заявив Сергій Жерехов, ініціатор громадської ініціативи Ukrainian Cinema Village («Українське КіноСелище»), що є організатором «Фільму за 7 днів».

 

«Півсотні творчих людей протягом тижня отримають базові практичні знання для створення кіно та відзнімуть кілька короткометражних фільмів, а в останній день курсу, 5 липня презентують їх на вечірці-закритті», - розповів він.

 

За словами пана Жерехова, засновниками проекту стали активісти, які вирішили сприяти відродженню українського кіно на волонтерських засадах. «Усі викладачі та організатори працюють безкоштовно, виключно - на ентузіазмі»,  - підкреслив він.

 

У межах курсу учасники відвідають майстер-класи українських кінематографістів, серед яких - Любомир Левицький (продюсер, сценарист, режисер кінострічок «Штольня», «Тіні незабутих предків»), Олесь Санін (режисер фільмів «Мамай», «Поводир), Андрій Бабік (телеведучий, сценарист серіалів «Скліфософський», «Нюхач»), Артур Гураль (режисер, арт- директор дистриб'юторської компанії «Мультиплекс») та інші.

 

Крім того, під час брифінгу режисер Любомир Левицький повідомив, що учасники «Фільму за 7 днів» матимуть можливість стати частиною однієї з творчих груп, що працюватимуть над молодіжною комедією «#Selfieparty», зйомки якої режисер запланував уже на осінь цього року.

 

 

Він запевнив, що й надалі співпрацюватиме з Ukrainian Сinema Village, щоб створити в Україні багатошарову систему співпраці кіномитців та базу для масштабного кіновиробництва.

 

Крім того, ініціатори Ukrainian Cinema Village анонсували свої найближчі проекти:  мініфестиваль «7 днів кіна під віна», що відбудеться в Одесі з 10 по 18 липня, та ініціативу з відродження літнього кінотеатру в столичному Гідропарку.

 

Ukrainian Cinema Village («Українське КіноСелище») - ініціатива, що об'єднала творчих людей, які мріють відродити українське кіно. Суть проекту - розвиток альтернативної кіноосвіти. Зокрема, планується створити заміське кіноселище, де можна буде вчитися кіномистецтву та знімати фільми.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY