Відкриється фестиваль Docudays UA показом британського фільму про «ДНР»

Відкриється фестиваль Docudays UA показом британського фільму про «ДНР»

13 Березня 2015
3597
13 Березня 2015
15:48

Відкриється фестиваль Docudays UA показом британського фільму про «ДНР»

3597
Відкриється фестиваль Docudays UA показом британського фільму про «ДНР»
Відкриється фестиваль Docudays UA показом британського фільму про «ДНР»

ХІІ Міжнародний фестиваль Docudays UA відкриється показом стрічки «ДНР, або химерна історія країни-саморобки» британського режисера Ентоні Баттса. Про це повідомляють організатори кінопоказу.

 

За сюжетом, «це неприкрашена відсторонена оповідь про те, як постала Донецька народна республіка, знята з неймовірним наближенням усередині будівлі Донецької державної адміністрації за шість тижнів, із квітня до травня, стежить за долями групки революціонерів, від нижчих міліційних чинів до урядовців».

 

При цьому автор фільму зафіксував «подекуди химерний, спостережливий погляд на динаміку «народження країни» і причин, з яких люди приєднувалися до повстанців. Персонажі фільму не вписуються у стереотипи, які їм приписують російські, українські та закордонні ЗМІ». 

 

Демонструватиметься картина Ентоні Баттса 20 березня.

 

Нагадаємо, Цьогорічні покази Docudays UA об'єднані темою «Пропаганда». Фестиваль триватиме з 20 до 27 березня у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6), у кінотеатрах «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19) та «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19).

 

Docudays UA - єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини, що проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю. Покази тривають від жовтня до грудня.

 

Організаторами Docudays UA є  Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь»,  Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я і Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3597
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду