У Києві стартує благодійний  кіноклуб «Врятуй «Жовтень»»

У Києві стартує благодійний кіноклуб «Врятуй «Жовтень»»

25 Лютого 2015
4535
25 Лютого 2015
13:52

У Києві стартує благодійний кіноклуб «Врятуй «Жовтень»»

4535
У Києві стартує благодійний  кіноклуб «Врятуй «Жовтень»»
У Києві стартує благодійний  кіноклуб «Врятуй «Жовтень»»

26 лютого в Києві розпочне роботу благодійний кіноклуб «Врятуй «Жовтень»». Третина вартості квитків піде на відновлення столичного кінотеатру «Жовтень», який згорів внаслідок підпалу восени минулого року. Про це повідомляє прес-служба компанії «Артхаус Трафік».

 

У рамках кіноклубу щочетверга в кінотеатрі «Сінема Сіті» (Київ, вул. Горького, 176, ТРЦ Ocean Plaza) відбуватимуться вечірні покази авторського кіно.

 

Ініціаторами кіноклубу виступили кінотеатр «Сінема Сіті», дистрибутори кіно і громадська організація «Врятуй «Жовтень»».

Перший показ кіноклубу відбудеться 26 лютого о 19.15. Охочим підтримати кінотеатр покажуть спортивну драму «Мисливець на лисиць» - володаря п'яти номінацій на «Оскар» і призу Каннського кінофестивалю за найкращу режисуру. У програмі на березень - французькі хіти «Зільс-Марія» та комедія «Божевільне весілля», найкращий фільм 5-го Одеського кінофестивалю «Побачення на осліп» та документальна хроніка про події Революції Гідності «Все палає».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у січні було відкрито продаж благодійних квитків на майбутні сеанси столичного кінотеатру «Жовтень».

 

Нагадаємо, будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня 2014 року. Невідомі підпалили одну з залів під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ). Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

13 листопада минулого року Київська міська рада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман», яке раніше забезпечувало діяльність кінотеатру, до 1 квітня 2020 року.

 

У січні Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження Київської міської держадміністрації про реконструкцію будівлі кінотеатру «Жовтень». 28 січня стало відомо, що прокуратурою Подільського району міста Києва затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо двох студентів 20-ти та 24-х років, яких звинувачують у підпалі  під час кіносеансу столичного кінотеатру «Жовтень».

 

23 лютого директор ТОВ «Кіноман» Людмила Горделадзе, активісти та правозахисники заявили про необхідність дорозслідування кримінального провадження за фактом підпалу в жовтні 2014 року кінотеатру «Жовтень».

 

Згідно повідомлення підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ»проектні роботи щодо відновлення столичного кінотеатру «Жовтень» мають бути завершені у березні, планується, що кінотеатр розпочне роботу у жовтні 2015 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4535
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду