Кличко підписав розпорядження про реконструкцію «Жовтня»

Кличко підписав розпорядження про реконструкцію «Жовтня»

17 Січня 2015
3018
17 Січня 2015
18:57

Кличко підписав розпорядження про реконструкцію «Жовтня»

3018
Кличко підписав розпорядження про реконструкцію «Жовтня»
Кличко підписав розпорядження про реконструкцію «Жовтня»

Київський міський голова Віталій Кличко підписав розпорядження Київської міської держадміністрації про реконструкцію будівлі кінотеатру «Жовтень». Про це повідомляється на сайті КМДА.

 

Замовником проектування та реконструкції будівлі кінотеатру визначено кольне підприємство з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд-УКБ».

 

«Житвлоінвестбуд-УКБ» в установленому порядку має одержати вихідні дані на проектування, забезпечити розробку та затвердження проектно-кошторисної документації, визначити генеральні проектну та підрядну організації. Під час укладання замовником договору підряду на реконструкцію будуть передбачені умови щодо надання підрядником гарантії якості виконання робіт та встановлені гарантійні строки експлуатації об’єкту.

 

«Зустрічі з керівником цього КП Вячеслав Непоп, його заступниками, а також з архітекторами з Aimm-Group, в яких я брав участь на цьому тижні, вселяють надію на те, що "Жовтень" знову запрацює в цьому році, - коментує співкоординатор спільноти «Врятуй Жовтень!» Зорян Кісь. - Ми побачимо сучасний заклад культури, в якому можна буде не тільки подивитись кіно, але й провести зустрічі з його авторами, виставки, інші культурні заходи. Це буде новий центр тяжіння не тільки на Подолі чи в Києві, але й у всій країні. І головне - він не буде дотаційним».

 

Нагадаємо, 27 листопада Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду першої інстанції від 7 жовтня про виселення ТОВ «Кіноман» з приміщень кінотеатру «Жовтень».  «У цьому судовому спорі прокуратура виступила на боці територіальної громади, яка є власником цього майна, та відстоювала виключно її інтереси», - заявив прокурор міста Києва Сергій Юлдашев. За його словами, суд апеляційної інстанції підтвердив правомірність та обґрунтованість доводів прокуратури щодо відсутності у ТОВ «Кіноман» законних підстав користуватися приміщеннями кінотеатру для здійснення своєї господарської діяльності без оформлення у встановленому законом порядку орендних відносин.

 

Будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня. Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

Депутати Київради ініціювали створення благодійного фонду на відновлення кінотеатру. При цьому, як повідомила директор «Жовтня» Людмила Горделадзе, залучати інвестиції для відновлення кінотеатру Віталій Кличко заборонив, оскільки він є комунальним майном. Також Віталій Кличко запевнив, що «Жовтень» за жодних обставин не буде перепрофільований та залишатиметься кінотеатром і надалі.

 

13 листопада Київська міська рада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман», яке раніше забезпечувало діяльність кінотеатру, до 1 квітня 2020 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3018
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду