Екс-радник Путіна Ілларіонов: закриття програми Шустера – найкращий подарунок Путіну

Екс-радник Путіна Ілларіонов: закриття програми Шустера – найкращий подарунок Путіну

23 Лютого 2015
5162
23 Лютого 2015
13:57

Екс-радник Путіна Ілларіонов: закриття програми Шустера – найкращий подарунок Путіну

5162
Екс-радник Путіна Ілларіонов: закриття програми Шустера – найкращий подарунок Путіну
Екс-радник Путіна Ілларіонов: закриття програми Шустера – найкращий подарунок Путіну

Російський експерт Андрій Ілларіонов, колишній радник президента РФ Володимира Путіна (2000-2005), а нині член російського «Комітету солідарності з Майданом», виступив на захист українського суспільно-політичного ток-шоу «Шустер live», що нині виходить на телеканалі «112 Україна». В ефірі програми 20 лютого він висловив думку, що закриття програми Савіка Шустера - це чи не найкращий подарунок Володимиру Путіну в інформаційній війні.

 

«Ця передача грає свою особливу роль в Україні, її тут цінують, у неї є свої рейтинги тощо. Але ви маєте розуміти, як цю передачу цінують в інших країнах - у Росії, у країнах, де можуть дивитися і слухати вас. Сьогоднішню Україну, сьогоднішній інформаційний простір в Україні багато хто оцінює за вашою передачею. Ця передача дає вигляд України, який є альтернативою диктатурі в Росії. І коли люди в Росії, мільйони людей, дивляться або в прямому ефірі, або потім на YouTube чи в інших місцях - вони порівнюють, що в них є і якою може бути їхня країна, якщо буде жити так, як побудована ваша програма», - сказав пан Ілларіонов.

 

«Тому ті, хто хочуть вас закрити або закривають вас, роблять найбільшу допомогу Путіну і Кремлю. Вони таким чином намагаються зробити з інформаційного простору України те, що вже зроблено в Росії та в деяких інших країнах. Це мають люди розуміти: немає кращого подарунку Путіну в інформаційній війні, ніж закривати такі передачі, як ваша», - заявив колишній радник Володимира Путіна.

 

 

 

 

У тому ж ефірі «Шустер live» 20 лютого народний депутат від «Народного фронту» Тетяна Чорновол звинуватила Савіка Шустера в маніпуляціях під час режиму Віктора Януковича: «Я мушу сказати, пан Савік, що патрони (Віктору Януковичу. - ТК) підносили і ви».

 

Натомість голова Центру досліджень політичних цінностей, голова мистецького об'єднання «Остання барикада» Олесь Доній розкритикував політику влади щодо свободи слова в країні. «Я думаю, що невдовзі все буде добре: Шустера закриють, в Україні буде один 5 канал - і це буде свобода слова», - заявив він.

 

З Олесем Доніємо погодився позафракційний народний депутат Володимир Парасюк: «Зараз таке відчуття, що нас усіх хочуть помістити під купол і показувати один синій екранчик, з якого ми всі маємо черпати інформацію».

 

Нагадаємо, 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією за трансляцію програми «Шустер live» 13 лютого.

 

Як заявив голова Нацради Юрій Артеменко, у контенті «Шустер live» моніторинг Нацради зафіксував порушення статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» та статті 28 закону «Про інформацію», оскільки у висловлюваннях одного з учасників програми, російського журналіста Максима Шевченка вбачає ознаки злочину статті 161 Кримінального кодексу - умисні дії, спрямовані на розпалювання расової, національної чи релігійної ворожнечі.

 

Що стосується каналу «24», який також транслював 13 лютого «Шустер live», то щодо нього Нацрада прийняла рішення взяти до відома наявність порушень і не виносити санкцію, оскільки напередодні канал публічно повідомив про розірвання угоди із «Савік Шустер студією».

 

Телеканал «112 Україна» розцінив дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення як тиск на свободу слова в Україні. Телеканал закликав телеглядачів, політиків, представників медіаспільноти, експертів не допустити зародження цензури в українському медіапросторі.

 

Також канал «112 Україна» вирішив залишити в своєму ефірі «Шустер live». Другий випуск вийшов в ефір 20 лютого.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5162
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду