«112 Україна» закликає зупинити цензуру в країні – реакція на попередження за «Шустер live»

«112 Україна» закликає зупинити цензуру в країні – реакція на попередження за «Шустер live»

18 Лютого 2015
8024

«112 Україна» закликає зупинити цензуру в країні – реакція на попередження за «Шустер live»

8024
«112 Україна» закликає зупинити цензуру в країні – реакція на попередження за «Шустер live»
«112 Україна» закликає зупинити цензуру в країні – реакція на попередження за «Шустер live»

Телеканал «112 Україна» розцінює дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка винесла каналу попередження за трансляцію програми «Шустер live», як тиск на свободу слова в Україні. Про це йдеться в повідомленні каналу.

 

«Сьогодні Нацрада з питань телебачення і радіомовлення винесла телеканалу "112 Україна" чергове попередження. Цього разу - за трансляцію програми "Шустер Live". Таким чином, "112 Україна" в будь-який момент може зникнути з телеекранів країни. Ми вважаємо дії Нацради тиском на свободу слова в Україні», - заявляє канал.

 

«112 Україна» нагадує, що за рік існування вийшов на перше місце серед інформаційних мовників. «Ми усвідомлюємо соціальну відповідальність лідера думок, ми разом з усім українським народом боремося з агресором в інформаційному просторі. Але ми все ще вважаємо, що військові дії не виправдовують цензури. Вважаємо, що нам потрібно чути одне одного, нам потрібні різні думки і майданчики для дискусій», - заявляє канал.

 

Телеканал закликає телеглядачів, політиків, представників медіаспільноти, експертів не допустити зародження цензури в українському медіапросторі.

 

«Програма "Шустер Live" не є власним продуктом "112 Україна", тому телеканал не може впливати на вибір гостей проекту і, тим більше, на їхні висловлювання, - зауважує канал. - За вибір спікерів і теми програми відповідає продакшн "Савік Шустер студія". Але ми виступаємо за плюралізм думок, саме таким має бути об'єктивне і незаангажоване телебачення».

 

На думку «112 Україна», тільки глядачі можуть вирішувати, чи бути в ефірі каналу ток-шоу «Шустер live». Для цього на головній сторінці сайту 112.ua запущено інтерактивне голосування.

 

Нагадаємо, 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією за трансляцію програми «Шустер live» 13 лютого.

 

Як заявив голова Нацради Юрій Артеменко, у контенті «Шустер live» моніторинг Нацради зафіксував порушення статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» та статті 28 закону «Про інформацію», оскільки у висловлюваннях одного з учасників програми - російського журналіста Максима Шевченка - вбачає ознаки злочину статті 161 Кримінального кодексу - умисні дії, спрямовані на розпалювання расової, національної чи релігійної ворожнечі.

 

Що стосується каналу «24», який також транслював 13 лютого «Шустер live», то щодо нього Нацрада прийняла рішення взяти до відома наявність порушень і не виносити санкцію, оскільки напередодні канал публічно повідомив про розірвання угоди із «Савік Шустер студією».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8024
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киевлянин
3325 дн. тому
Мустафе))) Вернуть народу?))) Тут вернуть могут что-нибудь только Коломойскому))) Так что, представитель народа, не обольщайтесь))))))
Александр Ляхов
3325 дн. тому
"история учит тому, что ничему не учит....." . Похоже Нацрада не знает своей собственной истории. А полезно было бы вспомнить, что случилось с Нацрадой, после закрытия ею канала "Гравис" (Киев 24ТВК). Кстати, директор того закрытого канала, стал потом вполне успешным членом Нацрады....
Mustaf
3325 дн. тому
112 скоро национализируют вместе с интером и тонисом. Награбленое януковичами и могилевичами надо вернуть народу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду