Ірина Геращенко заявила у ЄС, що Україна протистоятиме російській інформаційній війні

Ірина Геращенко заявила у ЄС, що Україна протистоятиме російській інформаційній війні

21 Січня 2015
4892
21 Січня 2015
18:07

Ірина Геращенко заявила у ЄС, що Україна протистоятиме російській інформаційній війні

4892
Ірина Геращенко заявила у ЄС, що Україна протистоятиме російській інформаційній війні
Ірина Геращенко заявила у ЄС, що Україна протистоятиме російській інформаційній війні

Уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявляє, що Україна усіма можливими способами протистоятиме російській пропаганді. Про це вона сказала 21 січня на відкритті фотовиставки українських фотографів «Жінки: війна і мир. Донбас: війна і мир» у Копенгагені (Данія), повідомляється на сайті президента України.

 

«Інформаційна війна залишається однією з ключових складових гібридної  війни, яку веде РФ проти України», - додала пані Геращенко.

 

Уповноважений подякувала за солідарність Данії після трагедії під Волновахою.

 

Міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегор підкреслив важливість спільної протидії ЄС і України російській пропаганді, яка спотворює реальність. На його думку, слід проводити інформаційні заходи та акції в контексті донесення правдивої об'єктивної інформації про Донбас. Пан Лідегор назвав актуальною цю фотовиставку, яка інформує про Схід з перших вуст. Він висловив підтримку українському народу і солідарність з Україною.

 

Як повідомляє «Преса України», зустріч відвідали посли більше 20 країн-членів ЄС. Пані Геращенко також зазначила, що потрібно більше інформувати Європу про ситуацію на сході України. «Багато послів і політиків зізнавалися потім, що навіть не уявляли характеру руйнацій, страждань простих українців, а біля фото наших поранених хлопців вони заклякли», - сказала вона.

 

Українська делегація провела екскурсію по виставці. «Особливо зупинялися біля фото загиблого Віктора Гурняка. Під час виставки збираються кошти для його родини», - додала Ірина Геращенко.

 

Частина фотовиставки, яка присвячена ролі жінок в миротворчих процесах, залишиться у Данії ще на два місяці, аби експонувати її в Королівському театрі, пише «Преса України».

 

На відкритті виставки були присутні тимчасовий повірений у справах України в Королівстві Данія Андрій Бірюченко, представники неурядових організацій, які готові надавати гуманітарну допомогу Україні, представники української діаспори, волонтери.

 

Нагадаємо,  10 січня президент Петро Порошенко наголосив на важливості практичної реалізації ініціативи низки країн ЄС та України щодо створення пан-європейського російськомовного каналу як джерела об'єктивної інформації на зустрічі з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Ринкевичсом у Києві. Пан Порошенко зазначив, що рішення про створення такого каналу могло би стати одним із практичних результатів Саміту Східного партнерства в Ризі.12 січня Петро Порошенко заявив, що європейські лідери, з якими він 11 січня зустрічався на Марші єдності на захист свободи слова і демократичних цінностей у Парижі, підтримали цю ідею.

 

20 січня стало відомо, що у Євросоюзі домовилися протистояти російській пропаганді. Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні. «Деякі конкретні пропозиції міністрів зараз обговорюються, здійснюється їх оцінка. І цей лист від чотирьох міністрів - дуже вітається нами»,- зазначила вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду