Надія Савченко закликає прийти на акцію на її підтримку #FreeSavchenko

Надія Савченко закликає прийти на акцію на її підтримку #FreeSavchenko

19 Січня 2015
6078
19 Січня 2015
14:31

Надія Савченко закликає прийти на акцію на її підтримку #FreeSavchenko

6078
Надія Савченко закликає прийти на акцію на її підтримку #FreeSavchenko
Надія Савченко закликає прийти на акцію на її підтримку #FreeSavchenko

Народний депутат України Надія Савченко, яку незаконно утримують в СІЗО Москви за звинуваченням у загибелі російських журналістів, написала звернення до українців та всіх небайдужих до її долі, у якому закликала 26 січня вийти на акцію під гаслом #FreeSavchenko. Про це повідомив у своєму Twitter адвокат Надії Савченко Марк Фейгін.

 

«Я знаю, що 26 січня ви вийдете на всесвітню акцію на мою підтримку. Побратими, я не знаю, чи зможу в повній мірі вам віддячити, але знайте, що з такою силою від вас мені ніякий голод не страшний», - йдеться в листі Надії Савченко.

 

 

Інший адвокат Надії Савченко Микола Полозов нагадав, що Надію Савченко можна підтримати у СІЗО листом. «Надії почали передавати листи. Пишуть звідусіль: Нова Зеландія, Європа, Америка. Савченко говорить, вони надихають її», - написав захисник у написав у своєму Twitter.

 

 

Марк Фейгін також повідомляє, що адвокати Надії Савченко подали скаргу в Басманний районний суд Москви на бездіяльність Слідчого комітету (СК) РФ за клопотанням про звільнення української громадянки для участі в сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

 

Нагадаємо, ув'язнена в Росії українська льотчиця, народний депутат від партії «Батьківщина» Надія Савченко, що продовжує безстрокове голодування, звернулася до українців у листі.

 

Ув'язнена у Росії українка розпочала голодування  13 грудня 2014 року. Вона має намір продовжувати акцію до 26 січня 2015 року - дати, коли розпочинається сесія Парламентської ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі (Франція). Якщо вона вступить у повноваження делегата ПАРЄ від України і набере дипломатичній імунітет, російська влада повинна  її відпустити з-під варти.

 

Адвокат затриманої Марк Фейгін каже, що за цей час Надія Савченко схудла на понад 10 кілограмів.

 

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що льотчицю викрали і примусово вивезли з території України. 

 

5 січня в інтернеті стартувала міжнародна інтернет-акція на підтримку Надії Савченко. Активісти створюють і поширюють у мережах Twitter i Facebook фото- та відеоматеріали з інформацією про Надію Савченко різними мовами і поширюють її з хештегом #FreeSavchenko.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6078
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду