detector.media
19.01.2015 14:31
Надія Савченко закликає прийти на акцію на її підтримку #FreeSavchenko
Надія Савченко закликає прийти на акцію на її підтримку #FreeSavchenko

Народний депутат України Надія Савченко, яку незаконно утримують в СІЗО Москви за звинуваченням у загибелі російських журналістів, написала звернення до українців та всіх небайдужих до її долі, у якому закликала 26 січня вийти на акцію під гаслом #FreeSavchenko. Про це повідомив у своєму Twitter адвокат Надії Савченко Марк Фейгін.

 

«Я знаю, що 26 січня ви вийдете на всесвітню акцію на мою підтримку. Побратими, я не знаю, чи зможу в повній мірі вам віддячити, але знайте, що з такою силою від вас мені ніякий голод не страшний», - йдеться в листі Надії Савченко.

 

 

Інший адвокат Надії Савченко Микола Полозов нагадав, що Надію Савченко можна підтримати у СІЗО листом. «Надії почали передавати листи. Пишуть звідусіль: Нова Зеландія, Європа, Америка. Савченко говорить, вони надихають її», - написав захисник у написав у своєму Twitter.

 

 

Марк Фейгін також повідомляє, що адвокати Надії Савченко подали скаргу в Басманний районний суд Москви на бездіяльність Слідчого комітету (СК) РФ за клопотанням про звільнення української громадянки для участі в сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

 

Нагадаємо, ув'язнена в Росії українська льотчиця, народний депутат від партії «Батьківщина» Надія Савченко, що продовжує безстрокове голодування, звернулася до українців у листі.

 

Ув'язнена у Росії українка розпочала голодування  13 грудня 2014 року. Вона має намір продовжувати акцію до 26 січня 2015 року - дати, коли розпочинається сесія Парламентської ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі (Франція). Якщо вона вступить у повноваження делегата ПАРЄ від України і набере дипломатичній імунітет, російська влада повинна  її відпустити з-під варти.

 

Адвокат затриманої Марк Фейгін каже, що за цей час Надія Савченко схудла на понад 10 кілограмів.

 

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що льотчицю викрали і примусово вивезли з території України. 

 

5 січня в інтернеті стартувала міжнародна інтернет-акція на підтримку Надії Савченко. Активісти створюють і поширюють у мережах Twitter i Facebook фото- та відеоматеріали з інформацією про Надію Савченко різними мовами і поширюють її з хештегом #FreeSavchenko.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY