Спартак Суббота. Як українці з тріском провалили черговий краш-тест

Спартак Суббота. Як українці з тріском провалили черговий краш-тест

26 Квітня 2023
204

Спартак Суббота. Як українці з тріском провалили черговий краш-тест

204
Лєна Чиченіна розмірковує про Субботу як тест на інформаційну гігієну, вплив людей, яких ми воліємо не знати, та приклад Арестовича. Куди ж без нього.
Спартак Суббота. Як українці з тріском провалили черговий краш-тест
Спартак Суббота. Як українці з тріском провалили черговий краш-тест

«А я так і знала / знав, що він пройдисвіт», — писали сотні людей упродовж 11 квітня, коли соцмережами почало ширитися розслідування про Спартака Субботу.  Адже з такими, як він, завжди одне й те саме: їх обожнюють тисячі, ба навіть мільйони. За те, що він ось такий незвичний, яскравий, загадковий професіонал і спікер та й просто красивий чоловік.

Водночас інші тисячі шоковані таким обожнюванням, бо вже на рівні інтуїції розуміють, що з цим гуру щось не так. Не кажучи вже про конкретніші звинувачення в маніпуляціях чи псевдоекспертності.

Лєна Чиченіна розмірковує про Субботу як тест на інформаційну гігієну, вплив людей, яких ми воліємо не знати.

Також рекомендуємо:  Подкаст «Медіуми» від Детектора медіа. В ньому Наталка Соколенко та Вадим Міський виступають посередниками між світом медіа та споживачами інформації й розбирають історії в які нас втягує медіаіндустрія. 

Нагадаємо, в перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки Українському радіо передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, як ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв'язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
204
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Детектор медіа говорить

Озвучуємо найкращі тексти, що виходять на шпальтах «Детектора медіа». Якщо ви не встигаєте прочитати все цікаве, то тепер можна нас послухати! Слухайте також на Apple PodcastsGoogle PodcastsMEGOGO AudioNV ПодкастиSpotifySoundCloud та RSS.

Медіуми

Подкаст про історії, в які нас втягує медіаіндустрія з Наталкою Соколенко та Вадимом Міським. Слухайте також на Apple PodcastsGoogle PodcastsMEGOGO AudioNV ПодкастиSpotifySoundCloud та RSS.

Русскій фейк...

У цьому подкасті Вадим Міський щодня викриває російські фейки і відправляє їх услід за кораблем. Подкаст-переможець аудіопремії «СЛУШНО» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії у 2022 році. Слухайте також на Українському радіо, Apple PodcastsYouTubeGoogle PodcastsMEGOGO AudioNV ПодкастиSpotifySoundCloud та RSS.

Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду