Справу про побиття Пантелеймонова закрила ГПУ – джерело в НТКУ

Справу про побиття Пантелеймонова закрила ГПУ – джерело в НТКУ

20 Серпня 2014
4899

Справу про побиття Пантелеймонова закрила ГПУ – джерело в НТКУ

4899
Справу про побиття Пантелеймонова закрила ГПУ – джерело в НТКУ
Справу про побиття Пантелеймонова закрила ГПУ – джерело в НТКУ

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження за фактом нападу народних депутатів від ВО «Свободи» на колишнього в. о. генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова. Про це повідомило джерело в НТКУ, повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Українські новини».

 

Справу була закрито начебто в період з 11 по 18 серпня.

 

Джерело  в НТКУ повідомило, що причиною для її закриття стало те, що в ході розслідування «не доведено хуліганських дій». Це ж джерело стверджує, що побиття Олександра Пантелеймонова не розслідувалося, оскільки не було заяви від потерпілого.

 

Нагадаємо, 18 березня, народні депутати від фракції «Свобода» Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко та Богдан Бенюк силою змусили тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення, яку він потім відкликав.

 

Після інциденту керівники найбільших українських медіагруп і телеканалів заявили, що вважають неприпустимими дії представників ВО «Свобода», і вимагають: від Генпрокуратури - розслідувати дії депутатів та ініціювати подання про позбавлення їх недоторканності; від депутатів ВО «Свобода» Ігоря Мірошниченка, Андрія Іллєнка і Богдана Бенюка - публічно вибачитися за свої дії та скласти депутатські мандати; від Верховної Ради України - зняти депутатську недоторканість з депутатів, які не заслуговують цього статусу; від Комітету з питань свободи слова та інформації - розглянути випадок і дати належну оцінку діям колег.

 

10 квітня Комісія з журналістської етики оголосила громадський осуд Першому національному за роботу під час Євромайдану. Тоді телекомпанію очолював Олександр Пантелеймонов.

 

Кабінет Міністрів призначив тимчасово виконуючим обов'язки гендиректора Національної телекомпанії України НТКУ) Олександра Пантелеймонова у лютому 2013 року. Перед цим уряд звільнив з посади гендиректора НТКУ Єгора Бенкендорфа, який раніше був призначений главою правління телеканалу «Інтер». у квітні поточного року Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія підписав заяву на звільнення за власним бажанням заступника гендиректора, екс-керівника НТКУ, Олександра Пантелеймонова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4899
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
HH
3572 дн. тому
Мирного там не было. Проверяйте инфу более достоверно
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду