МВС просить мешканців Донбасу інформувати про російські канали в пакетах кабельних провайдерів

МВС просить мешканців Донбасу інформувати про російські канали в пакетах кабельних провайдерів

4 Серпня 2014
2331

МВС просить мешканців Донбасу інформувати про російські канали в пакетах кабельних провайдерів

2331
МВС просить мешканців Донбасу інформувати про російські канали в пакетах кабельних провайдерів
МВС просить мешканців Донбасу інформувати про російські канали в пакетах кабельних провайдерів

Радник глави МВС України Арсена Авакова Антон Геращенко зазначає, що деякі провайдери на Донбасі не припинили мовлення російських телеканалів, і закликає місцевих жителів повідомляти про такі факти, а також обіцяє приймати рішення з відключення телеканалів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Прохання до всіх мешканців міст Донбасу інформувати мене про те, чи відключені у вас російські телеканали, чи й досі Дмитро Кисельов залазить в мозок до ваших сусідів? Будемо приймати жорсткі, але законні рішення з відключення російських телеканалів від свідомості жителів Донбасу», - зазначив пан Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

 

Зокрема, радник розповів, що з ним зв'язався знайомий з міста Новгродовка Донецької області і поскаржився на те, що в його місті, вже звільненому від бойовиків, досі у місцевій кабельній мережі здійснюється мовлення російських телеканалів.

 

Радник глави МВС зателефонував провайдеру і звернувся з проханням про відключення даного контенту, проте позитивної реакції не отримав.

 

Після цього, розповів Антон Геращенко, він зателефонував одному з командирів третього батальйону Нацгвардії «Донбас», який за дорученням комбата Семена Семенченко допомагає наводити порядок у Красноармійську та його околицях.

 

«Павло К. на моє прохання заїхав в суботу в Новогродівку, провів зустріч з директором місцевого кабельного оператора і - о диво - з сьогоднішнього ранку російські телеканали більше не отруюють свідомість жителів Новогродівки», - написав він.

 

Також Антон Геращенко відзначив, що рішення про відключення російських телеканалів провайдер прийняв «абсолютно добровільно, після дружньої бесіди у присутності чотирьох бійців батальйону Нацгвардії "Донбас "».

 

«Після закінчення бесіди ніхто не постраждав. Діяли виключно силою логіки і переконання», - підкреслив радник глави МВС України.

 

Нагадаємо, з березня в Окружному адміністративному суді Києва триває розгляд справи про заборону мовлення на території України чотирьох російських телеканалів - «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир». Поки йде суд, ці програми заборонено транслювати у кабельних мережах.

 

17 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України повідомила провайдерів, що звертатиметься до суду про анулювання ліцензій тих компаній, які ретранслюють неадаптовані до вимог чинного законодавства російські програми «Россия-1», НТВ, ТНТ, «Петербург-5», «Звезда», РЕН ТВ.

 

Як писала «Детектор медіа», 2 серпня в результаті обстрілу було знеструмлено телевізійну вишку в Петровському районі Донецька. Внаслідок цього на півдоби припинилося аналогове мовлення російських телеканалів. Втім 3 серпня після усунення технічних проблем трансляція відновилася.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду