detector.media
04.08.2014 10:58
МВС просить мешканців Донбасу інформувати про російські канали в пакетах кабельних провайдерів
МВС просить мешканців Донбасу інформувати про російські канали в пакетах кабельних провайдерів

Радник глави МВС України Арсена Авакова Антон Геращенко зазначає, що деякі провайдери на Донбасі не припинили мовлення російських телеканалів, і закликає місцевих жителів повідомляти про такі факти, а також обіцяє приймати рішення з відключення телеканалів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Прохання до всіх мешканців міст Донбасу інформувати мене про те, чи відключені у вас російські телеканали, чи й досі Дмитро Кисельов залазить в мозок до ваших сусідів? Будемо приймати жорсткі, але законні рішення з відключення російських телеканалів від свідомості жителів Донбасу», - зазначив пан Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

 

Зокрема, радник розповів, що з ним зв'язався знайомий з міста Новгродовка Донецької області і поскаржився на те, що в його місті, вже звільненому від бойовиків, досі у місцевій кабельній мережі здійснюється мовлення російських телеканалів.

 

Радник глави МВС зателефонував провайдеру і звернувся з проханням про відключення даного контенту, проте позитивної реакції не отримав.

 

Після цього, розповів Антон Геращенко, він зателефонував одному з командирів третього батальйону Нацгвардії «Донбас», який за дорученням комбата Семена Семенченко допомагає наводити порядок у Красноармійську та його околицях.

 

«Павло К. на моє прохання заїхав в суботу в Новогродівку, провів зустріч з директором місцевого кабельного оператора і - о диво - з сьогоднішнього ранку російські телеканали більше не отруюють свідомість жителів Новогродівки», - написав він.

 

Також Антон Геращенко відзначив, що рішення про відключення російських телеканалів провайдер прийняв «абсолютно добровільно, після дружньої бесіди у присутності чотирьох бійців батальйону Нацгвардії "Донбас "».

 

«Після закінчення бесіди ніхто не постраждав. Діяли виключно силою логіки і переконання», - підкреслив радник глави МВС України.

 

Нагадаємо, з березня в Окружному адміністративному суді Києва триває розгляд справи про заборону мовлення на території України чотирьох російських телеканалів - «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24», «НТВ-Мир». Поки йде суд, ці програми заборонено транслювати у кабельних мережах.

 

17 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України повідомила провайдерів, що звертатиметься до суду про анулювання ліцензій тих компаній, які ретранслюють неадаптовані до вимог чинного законодавства російські програми «Россия-1», НТВ, ТНТ, «Петербург-5», «Звезда», РЕН ТВ.

 

Як писала «Детектор медіа», 2 серпня в результаті обстрілу було знеструмлено телевізійну вишку в Петровському районі Донецька. Внаслідок цього на півдоби припинилося аналогове мовлення російських телеканалів. Втім 3 серпня після усунення технічних проблем трансляція відновилася.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY