До 5 серпня – прийом заявок на навчання в Школі документального кіно «ГогольFest»

29 Липня 2014
4620

До 5 серпня – прийом заявок на навчання в Школі документального кіно «ГогольFest»

4620
До 5 серпня – прийом заявок на навчання в Школі документального кіно «ГогольFest»

Школа документального кіно «ГогольFest»оголошує набір студентів.

 

Мета навчання - сформувати універсального документаліста, який може створювати і просувати якісні документальні фільми власноруч, без знімальної групи та великого бюджету. Фільми, які виникнуть під час воркшопу, будуть презентовані на «ГогольFest».

 

Програма кіношколи: режисура документального кіно, драматургія документального кіно, монтаж (теорія та практика), операторська майстерність, продюсування.

 

Навчання проходитиме з 10 серпня по 21 вересня на території «ГогольFest» на Видубичах у форматі воркшопу (студенти зніматимуть постійно). Графік навчання: кожної суботи та неділі, а також кілька разів на тиждень вечорами в будні дні.

 

Навчання в кіношколі безкоштовне, кількість учасників обмежена, відбір на основі творчого конкурсу.

 

До школи запрошують усіх, хто прагне реалізувати себе в авторському кіно, але потребує знань і поштовху. Кіношкола розрахована на креативних людей, які мають бажання творити. Кіношкола НЕ розрахована на професіоналів, які все знають (але не роблять), а також лінивих людей, які нічого не знають (і робити не збираються).

 

Умови творчого конкурсу: на адресу document.kino@gmail.com необхідно надіслати автобіографію у вільному форматі, а також творчу роботу на вибір: невеликий сценарій, оповідання, уривки зі щоденників, відео-робота, серія документальних фото.

 

У листі слід вказати свій номер телефону, а також скільки часу студент може присвятити навчанню (чи є часові обмеження, пов'язані с графіком роботи і т.д.) - це допоможе організаторам зробити максимально зручний для усіх графік.

 

Кінець прийому заявок - 5 серпня.

 

Для участі у воркшопі необхідне використання власного відеообладнання - професійної відеокамери, фотоапарата з режимом відео, телефону з можливістю зйомки відео у високій якості. Наявність персонального комп'ютера протягом усього воркошопу не обов'язкова, але дуже бажана.

 

Викладачі кіношколи:

 

- Катерина Горностай, режисер, випускниця московської школи документального кіно і театру Марини Разбєжкіної та Михаїла Угарова. Учасниця документального українсько-білорусько-польського проекту «Молоді про молодих», а також кількаденного воркшопу у Gdyńska Szkoła Filmowa від конкурсу Solidarity shorts. Авторка двох кіноновел у фільмі-відкритті цьогорічного фестивалю Docudays UA «Євромайдан. Чорновий монтаж».

 

- Ольга Прівольнова, режисер ігрового кіно (Майстерня В.Хотінєнка й В.Фєнчєнка) і документального кіно (Школа документальгого кіно і документального театру Марини Разбєжкіної і Михаїла Угарова); курсова робота «Оазис» - учасник фестивалю «Артдокфест», премії Лавр, фестивалю дебютного кіно; дипломний фільм «Звизжи» обраний для дистрибуції компанією Antipodesales; режисер фільмів «У бога такой дачи нет» (на замовлення фестивалю «Архстояние»), «Свидетельство. Саунд-арт» (на замовлення музею сучасного мистецтва «Граунд»); режисер однієї з новел кіноальманаху «Один день из жизни ЛГБТ- сообщества»;

 

- Богдан Кутєпов, відеорепортер, журналіст «Громадського телебачення», автор журналістських розлідувань, автор циклу документальних фільмів про війну на Сході України.

 

Інформація щодо інших викладачів наразі уточнюється і буде оприлюднена найближчим часом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4620
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду