detector.media
29.07.2014 17:19
До 5 серпня – прийом заявок на навчання в Школі документального кіно «ГогольFest»

Школа документального кіно «ГогольFest»оголошує набір студентів.

 

Мета навчання - сформувати універсального документаліста, який може створювати і просувати якісні документальні фільми власноруч, без знімальної групи та великого бюджету. Фільми, які виникнуть під час воркшопу, будуть презентовані на «ГогольFest».

 

Програма кіношколи: режисура документального кіно, драматургія документального кіно, монтаж (теорія та практика), операторська майстерність, продюсування.

 

Навчання проходитиме з 10 серпня по 21 вересня на території «ГогольFest» на Видубичах у форматі воркшопу (студенти зніматимуть постійно). Графік навчання: кожної суботи та неділі, а також кілька разів на тиждень вечорами в будні дні.

 

Навчання в кіношколі безкоштовне, кількість учасників обмежена, відбір на основі творчого конкурсу.

 

До школи запрошують усіх, хто прагне реалізувати себе в авторському кіно, але потребує знань і поштовху. Кіношкола розрахована на креативних людей, які мають бажання творити. Кіношкола НЕ розрахована на професіоналів, які все знають (але не роблять), а також лінивих людей, які нічого не знають (і робити не збираються).

 

Умови творчого конкурсу: на адресу document.kino@gmail.com необхідно надіслати автобіографію у вільному форматі, а також творчу роботу на вибір: невеликий сценарій, оповідання, уривки зі щоденників, відео-робота, серія документальних фото.

 

У листі слід вказати свій номер телефону, а також скільки часу студент може присвятити навчанню (чи є часові обмеження, пов'язані с графіком роботи і т.д.) - це допоможе організаторам зробити максимально зручний для усіх графік.

 

Кінець прийому заявок - 5 серпня.

 

Для участі у воркшопі необхідне використання власного відеообладнання - професійної відеокамери, фотоапарата з режимом відео, телефону з можливістю зйомки відео у високій якості. Наявність персонального комп'ютера протягом усього воркошопу не обов'язкова, але дуже бажана.

 

Викладачі кіношколи:

 

- Катерина Горностай, режисер, випускниця московської школи документального кіно і театру Марини Разбєжкіної та Михаїла Угарова. Учасниця документального українсько-білорусько-польського проекту «Молоді про молодих», а також кількаденного воркшопу у Gdyńska Szkoła Filmowa від конкурсу Solidarity shorts. Авторка двох кіноновел у фільмі-відкритті цьогорічного фестивалю Docudays UA «Євромайдан. Чорновий монтаж».

 

- Ольга Прівольнова, режисер ігрового кіно (Майстерня В.Хотінєнка й В.Фєнчєнка) і документального кіно (Школа документальгого кіно і документального театру Марини Разбєжкіної і Михаїла Угарова); курсова робота «Оазис» - учасник фестивалю «Артдокфест», премії Лавр, фестивалю дебютного кіно; дипломний фільм «Звизжи» обраний для дистрибуції компанією Antipodesales; режисер фільмів «У бога такой дачи нет» (на замовлення фестивалю «Архстояние»), «Свидетельство. Саунд-арт» (на замовлення музею сучасного мистецтва «Граунд»); режисер однієї з новел кіноальманаху «Один день из жизни ЛГБТ- сообщества»;

 

- Богдан Кутєпов, відеорепортер, журналіст «Громадського телебачення», автор журналістських розлідувань, автор циклу документальних фільмів про війну на Сході України.

 

Інформація щодо інших викладачів наразі уточнюється і буде оприлюднена найближчим часом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY