РНБО стверджує, що загиблий російський журналіст перебував в Україні нелегально

РНБО стверджує, що загиблий російський журналіст перебував в Україні нелегально

17 Червня 2014
3517

РНБО стверджує, що загиблий російський журналіст перебував в Україні нелегально

3517
РНБО стверджує, що загиблий російський журналіст перебував в Україні нелегально
РНБО стверджує, що загиблий російський журналіст перебував в Україні нелегально

Журналіст російської ВДТРК (канал «Россия 1» та інші) Ігор Корнелюк (на фото), який сьогодні, 17 червня, помер від отриманих під м.Луганськом тяжких поранень, перебував в Україні нелегально і не мав розпізнавальних знаків преси. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на інформацію РНБО.

 

В Інформаційному центрі РНБО стверджують, що Ігор Корнелюк нелегально прибув на територію України з московського аеропорту «Внуково» більше двох тижнів тому.

 

«Громадянин РФ Ігор Корнелюк 09.05.77 р.н. потрапив на територію України 30.05.14 р. рейсом №316 Внуково-Запоріжжя. Акредитацію в прес-центрі АТО начебто журналіст ВДТРК Ігор Корнелюк не отримував», - повідомили в РНБО.

 

В Інформаційному центру також зазначили, що загиблий журналіст був у військовому камуфляжі, без засобів захисту і нічим не відрізнявся від терористів. «Жодних розпізнавальних знаків преси на ньому не було», - заявили в РНБО.

 

Нагадаємо, сьогодні, 17 червня під м.Луганськом  отримав тяжкі поранення і помер у лікарні журналіст російської ВДТРК, власкор з Мурманської області Ігор Корнелюк. 

 

У російських ЗМІ також з'явилась інформація, що під час обстрілу під Луганськом загинув звукорежисер телеканалу Антон Волошин, який був разом із журналістом в одній знімальній групі. Згодом він сам у соцмережі Facebook спростував це повідомлення. Оператор  знімальної групи ВДТРК Віктор Денисов також залишився неушкодженим.

 

У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що загиблий журналіст російської ВДТРК Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту.

 

В. о. міністра закордонних справ  України Андрій Дещиця висловив співчуття рідним загиблого російського журналіста Ігоря Корнелюка.

 

За інформацією телекомпанії, Ігорю Корнелюку було 37 років. Він народився в м.Запоріжжі. Кар'єру журналіста розпочав у 1998 році. З жовтня 2013 року пан Корнелюк очолював корпункт ВДТРК в м.Мурманську. У нього залишилася дружина та семирічна донька.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3517
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду