detector.media
17.06.2014 21:16
РНБО стверджує, що загиблий російський журналіст перебував в Україні нелегально
РНБО стверджує, що загиблий російський журналіст перебував в Україні нелегально

Журналіст російської ВДТРК (канал «Россия 1» та інші) Ігор Корнелюк (на фото), який сьогодні, 17 червня, помер від отриманих під м.Луганськом тяжких поранень, перебував в Україні нелегально і не мав розпізнавальних знаків преси. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на інформацію РНБО.

 

В Інформаційному центрі РНБО стверджують, що Ігор Корнелюк нелегально прибув на територію України з московського аеропорту «Внуково» більше двох тижнів тому.

 

«Громадянин РФ Ігор Корнелюк 09.05.77 р.н. потрапив на територію України 30.05.14 р. рейсом №316 Внуково-Запоріжжя. Акредитацію в прес-центрі АТО начебто журналіст ВДТРК Ігор Корнелюк не отримував», - повідомили в РНБО.

 

В Інформаційному центру також зазначили, що загиблий журналіст був у військовому камуфляжі, без засобів захисту і нічим не відрізнявся від терористів. «Жодних розпізнавальних знаків преси на ньому не було», - заявили в РНБО.

 

Нагадаємо, сьогодні, 17 червня під м.Луганськом  отримав тяжкі поранення і помер у лікарні журналіст російської ВДТРК, власкор з Мурманської області Ігор Корнелюк. 

 

У російських ЗМІ також з'явилась інформація, що під час обстрілу під Луганськом загинув звукорежисер телеканалу Антон Волошин, який був разом із журналістом в одній знімальній групі. Згодом він сам у соцмережі Facebook спростував це повідомлення. Оператор  знімальної групи ВДТРК Віктор Денисов також залишився неушкодженим.

 

У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що загиблий журналіст російської ВДТРК Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту.

 

В. о. міністра закордонних справ  України Андрій Дещиця висловив співчуття рідним загиблого російського журналіста Ігоря Корнелюка.

 

За інформацією телекомпанії, Ігорю Корнелюку було 37 років. Він народився в м.Запоріжжі. Кар'єру журналіста розпочав у 1998 році. З жовтня 2013 року пан Корнелюк очолював корпункт ВДТРК в м.Мурманську. У нього залишилася дружина та семирічна донька.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY