Дуня Міятович застерегла від нових випадків насильства проти журналістів в Україні

Дуня Міятович застерегла від нових випадків насильства проти журналістів в Україні

2 Червня 2014
2618

Дуня Міятович застерегла від нових випадків насильства проти журналістів в Україні

2618
Дуня Міятович застерегла від нових випадків насильства проти журналістів в Україні
Дуня Міятович застерегла від нових випадків насильства проти журналістів в Україні

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович застерегла від нових випадків насильства проти журналістів, затримання, відключення каналів і відмови у в'їзді в Україну для працівників ЗМІ. Про це йдеться в її заяві, поширеній 30 травня.

 

«Безпека журналістів залишається найважливішою проблемою на сході України, де кілька журналістів потрапили під мінометний обстріл у Донецьку, Луганську та Слов'янську. Серед них були знімальні групи російської телекомпанії ВДТРК, телеканалу "Мир 24", LifeNews та білоруського BelSat. 27 травня невідомі підпалили офіс газети "Собеседник Измаила" в Одеській області. 21 травня озброєні люди в Криму напали на співробітників видання "Твоя газета", які знімали публічний захід», - сказала пані Міятович.

 

«Неприпустимо, що журналісти та працівники ЗМІ постійно переслідуються і затримуються», - сказала пані Міятович.

 

Представник ОБСЄ згадала про арешт режисера Олега Сенцова 11 травня в Сімферополі за підозрою в тероризмі. За її словами, «його затримання надає стримуючий ефект на тих у Криму, хто хоче відкрито висловлювати свої погляди та думки. До критичних, провокаційних голосів необхідно прислухатися, а не заглушати їх. Я закликаю відповідальні органи влади негайно звільнити його».

 

Також в заяві пані Міятович згадано, що 19 травня репортер російського телеканалу «Дождь» Петро Рузавін був затриманий у Сімферополі, його камера була пошкоджена.

 

Представник ОБСЄ виступила з критикою відключення 28 травня практично всіх українських телеканалів у Луганській області, зокрема, телеканалів «Рада», «1+1», Перший національний, «Інтер», СТБ, 5 канал, «112 Україна», ICTV і «24».

 

Пані Міятович традиційно виступила на захист російських журналістів, яким забороняють в'їзд до України. «На жаль, журналістам продовжують відмовляти у в'їзді в країну, навіть у тих випадках, коли представники ЗМІ вже отримали офіційну акредитацію для висвітлення українських президентських виборів», - сказала вона.

 

Водночас Дуня Міятович привітала звільнення кількох журналістів і працівників ЗМІ - як тих, яких утримували терористи, так і тих представників російських ЗМІ, яких затримали українські правоохоронні органи: В'ячеслава Бондаренка (Obzor.lg.ua), Максима Осовського (Spilno.tv), Олега Сидякіна і Марата Сайченка (LifeNews), фотожурналістку Мілану Омельчук та Степана Чирича (НТВ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2618
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду