Спецкор газети «Полтавська думка-2000» заявив, що його побили та пограбували силовики

Спецкор газети «Полтавська думка-2000» заявив, що його побили та пограбували силовики

13 Квітня 2014
7159

Спецкор газети «Полтавська думка-2000» заявив, що його побили та пограбували силовики

7159
Спецкор газети «Полтавська думка-2000» заявив, що його побили та пограбували силовики
Спецкор газети «Полтавська думка-2000» заявив, що його побили та пограбували силовики

Спеціальний кореспондент газети «Полтавська думка-2000» та підприємець Михайло Дугін постраждав від дій силовиків на шляху до Харківської області. Як він зазначив на своїй сторінці у Facebook, його побили та пограбували, відібравши золоті аксесуари, айфони та авто.

 

За словами Михайла Дугіна, 11 квітня  близько 16:40 як журналіст газети «Полтавська думка -2000» він виїхав з товаришем кордон Полтавської та Харківської областей.

 

«З інтернету нам було відомо, що на Чутівському посту ДАІ хтось затримує людей, які прямують до Харкова. На виїзді з Чутового ми побачили десяток розбитих легкових машин і маршруток, і близько 100-150 співробітників міліції з нашивками «Беркута» і «Сокола» . «Беркут» був з автоматами, а «Сокіл» був озброєний снайперськими гвинтівками СВД», - розповів журналіст.

 

Силовики уважно оглянули пана Дугіна та його товариша на предмет наявності матеріальних цінностей.

 

«Мене з товаришем попросили вийти з машини і пред'явити водійське посвідчення. Коли я це зробив, вони помітили на моїй руці золотий годинник (подарунок моїх співробітників на 30- річчя) і це, мабуть, стало для них вирішальним аргументом. Я отримав кілька ударів в обличчя прикладом автомата, мене повалили на землю і почали бити ногами. Нас били чоловіків 15-20 з балаклавами на голові», - розповів Михайло Дугін. Один із відібрав у нього годинника та обручку.

 

Крім того, силовики розбили скло в машині пана Дугіна, а його разом з товаришем змісили лежати на землі.

 

«Товариша теж жорстоко побили. Я чув як він стогнав . До цього моменту вони вже розбили скло в машині і повели нас на штрафмайданчик за постом ДАІ. Там нас поклали на землю і зв'язали пластмасовими стяжками», - написав журналіст.

 

 


 

Допоміг у цій ситуації народний депутат Юрій Бублик, який, за словами пана Дугіна, упізнав його та наказав силовиками припинити їхні дії. «Потім він зауважив ментам , що три хвилини тому бачив поруч зі мною, серед моїх розкиданих речей два телефони iPhone, які дивовижним чином зникли. Менти навіть вухом не повели», - додав журналіст.

 

«До того часу вони вже вивчили мої посвідчення і зрозуміли, що я журналіст і звичайний підприємець (в машині вони знайшли багато правовстановлюючих документів на моє підприємство). Тоді мене повели і посадили в автозак. У нього набили ще кілька полтавчан, яких півгодини тому висадили з маршрутки і теж досить сильно побили, - розповів Михайло Дугін. - Менти хотіли нас везти на Харків , а Бублик наполягав, що нас треба везти до Полтави. Я так зрозумів що на цьому імпровізованому блокпосту дві третини харківських ментів і одна третина полтавських . Зрештою нас відвезли до Полтави, де і випустили на трасі в районі «Автогриля - Мисливця» . Без грошей, без документів , з порожніми кишенями. Ні протоколу з місця затримання , ні постанови суду. Взагалі нічого. Розбита машина залишилася в Чутово. Я поїхав до травмпункту першої міськлікарні Полтави і зняв всі побої, потім поїхав додому».

 

Тим часом, як повідомляється на сайті МВС України, 12 квітня близько 16 години в селі Чутово правоохоронцями було зупинено чотири мікроавтобуси та вісім автомобілів з «переважно молодими чоловіками». «Колона рухалася в напрямку Харкова. Під час огляду транспортних засобів у більшості пасажирів при собі були виявлені предмети і засоби, які могли б бути використані для агресивних дій в умовах масових акцій: ящики з «коктейлями Молотова», велика кількість вибухових пакетів, піки, палиці, щити, біти, каски, ножі, інша холодна зброя», - йдеться в повідомленні міліції.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментарі до редакції газети «Полтавська думка -2000, Михайла Дугіна та до служби зв`язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області.

 

 

Михайло Дугін на з`їзді «Правого сектора»  у Полтаві у березні цього року

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Михайла Дугіна та з http://www.05366.com.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7159
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду