detector.media
13.04.2014 12:10
Спецкор газети «Полтавська думка-2000» заявив, що його побили та пограбували силовики
Спецкор газети «Полтавська думка-2000» заявив, що його побили та пограбували силовики

Спеціальний кореспондент газети «Полтавська думка-2000» та підприємець Михайло Дугін постраждав від дій силовиків на шляху до Харківської області. Як він зазначив на своїй сторінці у Facebook, його побили та пограбували, відібравши золоті аксесуари, айфони та авто.

 

За словами Михайла Дугіна, 11 квітня  близько 16:40 як журналіст газети «Полтавська думка -2000» він виїхав з товаришем кордон Полтавської та Харківської областей.

 

«З інтернету нам було відомо, що на Чутівському посту ДАІ хтось затримує людей, які прямують до Харкова. На виїзді з Чутового ми побачили десяток розбитих легкових машин і маршруток, і близько 100-150 співробітників міліції з нашивками «Беркута» і «Сокола» . «Беркут» був з автоматами, а «Сокіл» був озброєний снайперськими гвинтівками СВД», - розповів журналіст.

 

Силовики уважно оглянули пана Дугіна та його товариша на предмет наявності матеріальних цінностей.

 

«Мене з товаришем попросили вийти з машини і пред'явити водійське посвідчення. Коли я це зробив, вони помітили на моїй руці золотий годинник (подарунок моїх співробітників на 30- річчя) і це, мабуть, стало для них вирішальним аргументом. Я отримав кілька ударів в обличчя прикладом автомата, мене повалили на землю і почали бити ногами. Нас били чоловіків 15-20 з балаклавами на голові», - розповів Михайло Дугін. Один із відібрав у нього годинника та обручку.

 

Крім того, силовики розбили скло в машині пана Дугіна, а його разом з товаришем змісили лежати на землі.

 

«Товариша теж жорстоко побили. Я чув як він стогнав . До цього моменту вони вже розбили скло в машині і повели нас на штрафмайданчик за постом ДАІ. Там нас поклали на землю і зв'язали пластмасовими стяжками», - написав журналіст.

 

 


 

Допоміг у цій ситуації народний депутат Юрій Бублик, який, за словами пана Дугіна, упізнав його та наказав силовиками припинити їхні дії. «Потім він зауважив ментам , що три хвилини тому бачив поруч зі мною, серед моїх розкиданих речей два телефони iPhone, які дивовижним чином зникли. Менти навіть вухом не повели», - додав журналіст.

 

«До того часу вони вже вивчили мої посвідчення і зрозуміли, що я журналіст і звичайний підприємець (в машині вони знайшли багато правовстановлюючих документів на моє підприємство). Тоді мене повели і посадили в автозак. У нього набили ще кілька полтавчан, яких півгодини тому висадили з маршрутки і теж досить сильно побили, - розповів Михайло Дугін. - Менти хотіли нас везти на Харків , а Бублик наполягав, що нас треба везти до Полтави. Я так зрозумів що на цьому імпровізованому блокпосту дві третини харківських ментів і одна третина полтавських . Зрештою нас відвезли до Полтави, де і випустили на трасі в районі «Автогриля - Мисливця» . Без грошей, без документів , з порожніми кишенями. Ні протоколу з місця затримання , ні постанови суду. Взагалі нічого. Розбита машина залишилася в Чутово. Я поїхав до травмпункту першої міськлікарні Полтави і зняв всі побої, потім поїхав додому».

 

Тим часом, як повідомляється на сайті МВС України, 12 квітня близько 16 години в селі Чутово правоохоронцями було зупинено чотири мікроавтобуси та вісім автомобілів з «переважно молодими чоловіками». «Колона рухалася в напрямку Харкова. Під час огляду транспортних засобів у більшості пасажирів при собі були виявлені предмети і засоби, які могли б бути використані для агресивних дій в умовах масових акцій: ящики з «коктейлями Молотова», велика кількість вибухових пакетів, піки, палиці, щити, біти, каски, ножі, інша холодна зброя», - йдеться в повідомленні міліції.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментарі до редакції газети «Полтавська думка -2000, Михайла Дугіна та до служби зв`язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області.

 

 

Михайло Дугін на з`їзді «Правого сектора»  у Полтаві у березні цього року

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Михайла Дугіна та з http://www.05366.com.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY