Канал «Рада» мовить без супутникової ліцензії

Канал «Рада» мовить без супутникової ліцензії

3 Квітня 2014
5357

Канал «Рада» мовить без супутникової ліцензії

5357
Канал «Рада» мовить без супутникової ліцензії
Канал «Рада» мовить без супутникової ліцензії

Телеканал «Рада» вже півроку діє без ліцензії на супутникове мовлення. Про це під час чат-конференції на «Детектор медіа» сказала заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак.

 

Відповідаючи на запитання про доцільність об'єднання каналі «Рада» і БТБ та перетворення їх у канал суспільного мовлення, Лариса Мудрак повідомила: «Канал "Рада" з 10 вересня 2013 року діє без ліцензії на супутникове мовлення. Ми неодноразово зверталися з листами, консультували, допомагали, однак у парламентського каналу під час суспільно-політичної кризи не знайшлося часу та сил подбати про переоформлення продовження ліцензії. А вони мають показувати приклад правової відповідальності в першу чергу. Сподіваємося, що зараз, подавши наново заявку на переоформлення, канал виправить свої помилки. Форс-мажор політичних подій дає шанс на порозуміння та співвідповідальність обох сторін: як регулятора, так і мовника».

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар з цього приводу у керівництва каналу.

 

Нагадаємо, 7 березня Василя Климчука знову призначено керівником телеканалу «Рада».

 

Як писала «Детектор медіа», 11 березня співробітники парламентського телеканалу «Рада» висловили недовіру керівництву в особі виконуючого обов'язки директора каналу Василя Климчука. Згодом деякі працівники каналу заявили про наміри пана Климчука звільнити їх за висловлену недовіру.

 

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко пропонує голові Верховної Ради Олександру Турчинову призначити пана Климчука тимчасово виконуючим обов'язки директора каналу «Рада». На його думку, остаточне рішення про призначення керівника каналу необхідно ухвалити після консультацій з трудовим колективом та фахівцями в галузі медіа.

 

19 березня на каналі відбулися збори колективу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5357
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду